zondag 18 augustus 2019

Verslag van de Rutbeek triathlon in Enschede

Arno, Björn, Angelique en Katja
De weersvoorspellingen laten niet veel goeds zien. Regen en nog eens regen. Zondagmorgen 18 augustus. Het regent. Met gemengde gevoelens rijden we richting Twente. Gijs Oosterholt is al bezig met de 1/3 afstand. Björn, Angelique, Arno en Paul starten om 12:15 voor hun kwart afstand. Ik moet dan nog wachten tot 13:50 uur voordat de 1/8 begint. Ik kan nog mooi Gijs zien finishen en hij is redelijk tevreden. Het was ook meer een training in voorbereiding op de hele triatlon. Neet good wies. Wat een afstanden. 

Ik zie Björn, Paul, Arno en Angelique uit het water komen met hun wetsuits. Lekker warm zal dat zijn. Ik heb geen wetsuit. Gelukkig heb ik het afgelopen jaar veel zwemtraining gehad en zal ik het tijdens mijn zwemsessie vanzelf wel warm krijgen. Ik wil graag de 500 meter allemaal in borstcrawl afleggen. Daar heb ik voor getraind. Gelukkig starten de mannen en vrouwen apart op de achtste, dus ik zal mooi ruimte hebben. 
Het startschot gaat en ik kom in een drukte van jewelste terecht. De ene vrouw is nog gekker dan de ander. Ik word kopje onder gedrukt. Ik krijg trappen in mijn zij. Er denkt een vrouw dat ze goed borstcrawl kan zwemmen over mij heen. Verschrikkelijk ik zit hier ingesloten en ben nog onrustiger dan vorig jaar. Ik besluit maar gewoon weer schoolslag te gaan doen. Ik kom nog later uit het water dan vorig jaar. Wat een balen.

Het wisselen gaat ook lekker langzaam.  Als ik eindelijk op de fiets zit, merk ik dat dat wel goed gaat. In de 2e ronde begin ik zelfs vrouwen en mannen in te halen. Ik voel me sterk. Onderweg zie ik de vrouw die mij probeerde te verdrinken en ik kan het niet laten om bij het inhalen even om te kijken en haar mijn smerigste blik te gunnen. Niet dat het haar interesseert, maar het geeft mij een goed gevoel om haar zo vals aan te kijken. Het fietsen is na 3 rondes klaar. Björn staat al te wachten bij het fietsen en maakt foto's.

Het wisselen naar het hardlopen gaat iets sneller. Ik heb mijn voeten niet afgedroogd en stap in de hardloopschoenen. Dan begint het lopen. Ik loop het eerste stuk te hard, daar ga ik spijt van krijgen. Onderweg haal ik allemaal weer vrouwen en mannen in. Dat geeft een goed gevoel en ik kan het tempo vasthouden. Björn staat ook hier weer foto's te maken die ik echt niet met jullie kan delen. Wat een vreselijke gezichten trek ik toch altijd. Maar goed ik finish 2 minuten sneller dan vorig jaar. Fietsen is een stuk verbeterd en het lopen zelfs onder de 21 minuten. Dat is gaaf. 

Over het zwemmen wil ik het niet hebben. Gelukkig begint de zwemles volgende week weer en kan ik weer een half jaar borstcrawl leren. Hopelijk kan ik bij een volgende achtste zelf over een paar vrouwen heen crawlen. Ik word zelfs nog 3e bij de 40 plus vrouwen.  Angelique Vrijdag wordt 3e bij de 50 plus vrouwen. Björn, Gijs, Arno hebben het ook goed gedaan. Paul de Niet is tijdens het fietsen uitgestapt. Heel jammer. Volgende keer beter. Dat was weer een leuke zondag ondanks de regen.

Groetjes Katja

Geen opmerkingen: