donderdag 19 maart 2020

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 217

Marcel Kittel wint de 3e etappe van de Tour de France van 2014
Zijn toch weer zes uurtjes

Even weg van Ab Oosterhaus en Barbara Baarsma. Ben nu al mening- en duidingsmoe. Op SBS6 liepen Frank en Rogier in de kringloopwinkel. De nog nichterigere en mindere grappige equivalent van Geer & Goor is op zoek naar een rode stoel. Wat is erger, dacht ik bij mezelf. Drie weken in quarantaine zonder toiletpapier of nog een aflevering van Paleis voor een Prikkie. Ik twijfel nog steeds. Dat terzijde.

De muren van mijn ruime bezemkast op de Hollenberg komen nu al op mij af. Ik schreeuwde vanmiddag schaamteloos tegen een sok die pas na drie pogingen aan de waslijn bleef hangen. “Flik dat nog eens”, riep ik met veel ergernis, zwaaiend met mijn wijsvinger. Het dieptepunt moest echter nog komen: online onderwijs. Van de dertig deelnemers kreeg één lul-de-behanger zijn camera niet aan. Dat was ik. Via mijn microfoon deelde ik, in een lang monoloog, aan iedereen mee wat voor digibeet ik was. Toen na twee minuten iemand spontaan door mij heen begon te kwebbelen, kwam het besef dat ook mijn microfoon het niet deed. Als een dwaas had ik in het luchtledige zitten lullen. In mijn ooghoek zag ik ook de desbetreffende sok, die ik net nog van jetje had gegeven, weer naar beneden dwarrelen. Ik gaf hem mijn middelvinger. 

Omdat een goedlachse dokter, die mij overigens geen hand wilde geven, mij afgelopen week een dolk in de rug stak met de mededeling: “over vier weekjes kun je weer lekker beginnen met hardlopen”, begint het duimendraaien nu echt ernstige vormen aan te nemen. Veertien weken niet hardlopen, door een breukje zo groot als het empathisch vermogen van minister Wiebes, is echt teveel van het goede. Ik verveel me de kolere. Nou, nu eerste etappe drie van de Tour de France van 2014 terugkijken, met Marcel Kittel als winnaar. Zijn toch weer zes uurtjes……  

Geen opmerkingen: