zaterdag 8 oktober 2011

Wesel(D) 7e Citylauf 5 km - 18.49 min - 2e plaats M50

Vier geelhemden op de eertse rij achter het natte spandoek van de Volksbank
Vorige week met de 1e herfstloop in Wehl zet ik voor mijn doen een knappe tijd neer van net boven de 19 minuten en dan begin ik toch een beetje te hopen of er misschien nog een keer weer net onder de 19 minuten gelopen kan worden. De laatste keer dat me dat lukte was op 10 oktober 2010, precies een jaar geleden dus.

Dan moet het vandaag maar gebeuren bij onze Oosterburen in Wesel maar veel vertrouwen heb ik er niet in. In Wehl is de afstand namelijk iets korter terwijl in Duitsland 5 kilometer toch altijd echt 5 kilometer is, zeker als de start en de finish op een verschillende plek is. Met de jeugdlopen begint het wat te regenen en de temperatuur om een wedstrijd te lopen is dus ideaal, wel staat er een behoorlijk windje.

We zijn met ons vieren nog net op tijd bij de start om vooraan te gaan staan want de atleten die net na ons komen moeten helemaal achteraan sluiten. De rondjes zijn precies hetzelfde als drie jaar geleden, een eerste ronde van ongeveer 2.3 kilometer, gevolgd door een twee ronde waarin een extra lus moet worden gemaakt. De eerste kilometer gaat in 3.33 minuten en de tweede kilometer in 3.45 minuten. Dat gaat lekker want meestal zit ik hier de laatste tijd net onder de vier minuten, het is te hopen dat ik het tempo vast kan blijven houden.

Als ik bij het 4 kilometerbordje doorkom in een tijd van net boven het kwartier weet ik dat het me gaat lukken. Ik probeer kop over kop nog wat te versnellen met de 17 jarige Daniel Rademacher en houdt aan de streep nog elf seconden over. Ontzettend tevreden wacht ik de andere drie op maar het duurt niet lang of ze zijn allemaal de streep gepasseerd. Na afloop drinken we samen nog even een bak koffie met een heerlijk stuk Deutsche Torte en blijken de anderen al net zo tevreden te zijn als ik.







De start van de 5 kilometer

5 opmerkingen:

Geert zei

Ik zie net dat we in de verschillende leeftijdsklasse's alle vier bij de eerste drie zijn geeindigd.

Wim 1e, Rob en ik 2e en Gerrit op een 3e plaats. Knap Wim dat je al die Duitsers achter je gelaten hebt!

André zei

Opvallend dat je sneller bent gaan lopen sinds je een nieuwe weblog hebt...
Ik begon net de hoop te krijgen je binnenkort een keer in te halen, maar zo kan ik dat wel vergeten. Goed bezig!

Gerrit Heersink zei

Worden de prijzen nog nagestuurd:)?

Marco zei

Knapwerk Mannen!

Mirande zei

Petje af, heren!