zaterdag 15 oktober 2011

Verslag en foto's van de 16e Teutolauf in Lengerich(D)

Jan Wevers en Henrie Drenthel voor de wedstrijd


Om ca. 11.30 uur vertrokken Jan, André en Henrie richtig Lengerich al waar wij ruim een uur voor de start van 13.50 uur aanwezig zijn. Het was een gezellige boel met prachtig Herfstweer. Na de administratieve plichtplegingen even tijd voor een kop koffie met gebak. De keuze was weer reuze. Omkleden bij de atletiekvereniging en op naar de start waar een kleine 900 deelnemers klaar stonden voor de 29 kilometer.

Het was de 4e keer dat ik hier liep en wist dus dat er na 5 km een vervelende klim aan zat te komen en had mij voorgenomen rustig te starten. Samen met André het eerste stuk opgelopen maar ja, toch weer te hard. Ik leer het ook nooit. De klim begint en het gaat eigenlijk boven verwachting. Halverwege haakt André af voor een sanitaire stof en het zich ontdoen van het overschot aan kleren. Jan zijn we onder aan de klim uit het oog verloren en zien we pas na de finish terug.

Vanaf het hoogste punt richting Bad Iburg gaat het lekker en zie dat ik in het eerste uur 12 kilometer heb afgelegd, eentje meer dan ik me had voorgenomen. Maar het gaat nog steeds lekker. Er zijn voeldoende verzorgingsposten en maak daar dan ook dankbaar gebruik van. Na ca. 23 km als het klimmen er op zit krijg ik last van wat kou onder in de rug en voel dat de boel daar stijf wordt. Moet een paar keer stoppen om te rekken maar het lopen gaat toch nog redelijk omdat het hoofdzakelijk naar beneden gaat.

De laatste 2 kilometer op asfalt heeft nog wat vals plat waar achteraf blijft zelfs Jan heeft moeten wandelen. Dan wacht de finish waar het een drukte van belang is en wij alle drie behoorlijk diep zijn gegaan en vermoeid weer in de auto richting Nederland stappen. Het was een prachtige middag.

Eindtijden (871 finishers)

Jan Wevers                     2.15.29          ( 73e)
Henrie Drenthel               2.38.06          (366e)
André Bleumink              2.41.01          (414e)

Met vriendelijke groeten,

Henrie

Klik op de link voor de eerste foto's van Andre Bleumink



Na afloop een welverdiend Duits biertje

3 opmerkingen:

Geert zei

Bedankt Andre, hoe ging het en zijn er al tijden bekend?

theo stronks zei

Knap gelopen heren,proficiat met jullie prestatie.

André zei

Het was weer gezellig op de heenreis. In 1 /12 uur rijden heb je alle nieuwtjes op hardloopgebied en alle andere roddels net zo'n beetje gehad. Na een iets te optimistische start kwam ik de eerste echt serieuze heuvel maar met moeite op. Ik werd door stapels kletsende inboorlingen voorbijgegaan die liepen alsof ze een zondagmiddag wandelingetje maakten. Na een plaspauze en mijn isoshirtje verwijderd te hebben op een iets lager tempo verder gegaan. Dat beviel een stuk beter. Tussen de 10 en 25 km liep het best goed en kon ik volop genieten van de omgeving. Door goed gebruik te maken van de perfect geregelde verversingsposten hield ik het energie niveau aardig op peil. Bij de laatste post hadden ze zelfs (alcoholvrij) bier ;-) Op het laatst kon ik mijn benen goed voelen, maar het ging vooral naar beneden. De laatste 2 km bleken echter ineens in plaats van vlak gewoon vals plat omhoog te lopen... dat is echt vals als je net een paar kilomer hard naar beneden gedaverd bent. Mijn benen gaven het zo'n beetje op, steken tussen de ribben, van alles begon ineens zeer te doen. Uiteindelijk kwam ik toch over de streep, waar Henrie net bij zat te komen met een biertje in de hand. Jan kwam er ook net aanlopen, alleen was die inmiddels al onder de douche geweest en alles. Hij zag er uit alsof hij nog wel een keer kon. Jan bleek zelfs 10e te zijn geworden in zijn leeftijdsklasse.
Na weer 1 1/2 uur rijden kwam ik als een oud mannetje uit de auto strompelen, maar na een nachtje slapen gaat het inmiddels weer. Even goed herstellen en dan op naar de volgende uitdaging.