vrijdag 7 oktober 2011

Marathon van Winterswijk in 2012

v.l.n.r. : Harry Grevers (AV-Archeus), wethouder Ilse Saris (Gem.Winterswijk) en Rudie Roerdinkholder (Hazewind) - staand Dé Wassink (Rotary) en Eddie Grotenhuis (RunVision)
Op verschillende plekken in Winterswijk doken enkele weken terug ‘groene voeten’ op.  Dit bleek een ludieke actie van Archeus, Hazewind, de Rotary, Runvision en Winterswijk Marketing om de aandacht te vestigen op een nieuw evenement. Op 16 september 2012 organiseren deze partijen samen een recreatieve marathon door het Nationaal Landschap Winterswijk voor hardlopers, wandelaars en nordic walkers.
Na enige voorbereiding hebben alle partijen besloten om vrijdag 16 september 2011 een intentieovereenkomst te ondertekenen, met het doel:
  • inkomsten te vergaren voor nader te bepalen goede doelen;
  • het Nationaal Landschap Winterswijk en Winterswijk te promoten;
  • hardlopen, wandelen en nordic walking onder de aandacht te brengen om de sportbeoefening te bevorderen;
  • met de sportbeoefening een bijdrage te doen aan een gezonde levensstijl.
Recreatief evenement
Er is uitdrukkelijk gekozen om een recreatief evenement te organiseren Tijdens het evenement staat genieten voorop. Genieten van het landschap en van streekproducten. Via de routes kunnen deelnemers op een bijzondere manier kennis maken met Nationaal Landschap Winterswijk: de prachtige omgeving, het bijzondere coulisselandschap en het rijke cultureel erfgoed. Maar ze kunnen onderweg ook proeven van verschillende streekproducten. Zowel voor hardlopers, als ook voor wandelaars en Nordic Walkers worden afstanden en routes ontwikkeld.
Stichting
Nu de overeenkomst is ondertekend wordt er een stichting opgericht om de belangen van alle partijen te waarborgen en verantwoordelijkheden goed te regelen. Het komende jaar gaan diverse werkgroepen aan de slag om dit evenement voor te bereiden. Ook wordt er een beroep gedaan op veel vrijwilligers vanuit de deelnemende partijen en worden sponsoren benaderd om het evenement te kunnen financieren. De diverse betrokken partijen hebben vanuit hun deskundigheid een inbreng in het project. Winterswijk en de regio is in 2012 weer een mooi evenement rijker.

8 opmerkingen:

Geert zei

Heeft er ooit in de Achterhoek een marathon plaatsgevonden? In Arnhem en Enschede wel maar ook dichterbij huis?

Ik zou het niet weten maar wie kan hier een antwoord op geven?

theo stronks zei

Lijkt me wel een leuk initiatief,moet volgens mij niet bij een eenmalig gebeuren blijven.
Ik heb er wat archieven op nageslagen,maar kom nergens een marathon in de Achterhoek tegen.
Zij hebben dus de primeur.

marieke zei

mooi

Gerrit zei

Volgens mij wordt dit ook de eerste, september zit al zo vol wedstrijden en dan een marathon met eten onderweg.... Weet wel dat de meeste Aaltenaren dat weekend Volksfeest hebben!

Henrie zei

Datum is kut. Fruhshoppen in Aalten...

Björn zei

Zo fruh is dat shoppen in aalten ook niet,kunt
makkelijk 's morgens ff een marathon lopen...

André zei

Leuk evenement!
Maar streekgerechten proeven onder de marathon... ik weet niet of dat zo lekker loopt als je onderweg stamppot boerenkool met spekjes eet ;-)

Geert zei

of karnemelkse sause met siepels!