zondag 16 oktober 2011

Verslag van de 3e Herfstloop in Wehl

Lars Duistermaat (rechts) komt net te kort
Wouter Gijsberts zet eindklassement tien kilometer Wim Lebbink herfstloop op naam
Door Benno Stevering
WEHL – Wouter Gijsberts uit Gaanderen liep naar een eindtijd van 33.14 minuten op de tien kilometer tijdens de afsluitende editie van de Wim Lebbink herfstloopcompetitie. In zijn kielzog kreeg hij de snelle Lars Duistermaat van Archeus uit Winterswijk mee die halverwege de wedstrijd aansluiting kreeg op koploper Gijsberts. In de slotfase was het Wouter Gijsberts die de langste adem had in de eindspurt. Duistermaat noteerde 33.22 minuten, op enkele meters achterstand gevolgd door Fred  Keurntjes uit Zevenaar die zich de snelste vijftig plusser mocht noemen. Ingrid van Zolingen uit Aalten van AVA’70 won het eindklassement bij de vrouwen. In de laatste editie moest zij haar rap lopende clubgenote Heidi Jentink voor zich duldden. Jentink liep naar een mooie tijd van 43.38 minuten, waarmee ze erg tevreden was.
Winnaar Wouter Gijsberts uit Gaanderen was blij met zijn eindzege. ‘’Ik heb er bijna een minuut van afgehaald in vergelijking met de eerste editie, twee weken terug. Toch had ik wat sneller willen openen, hierdoor bleef de achtervolging nabij. Het gaatje werd halverwege dichtgelopen door Lars. Door uit de wind te lopen spaar je energie. Bij mij liep het niet erg lekker. Uiteindelijk wist ik toch Lars nog van me af te houden. Ik richt me nu op de halve van Doetinchem.’’ Lars gaf aan dat zijn race vooral niet tegen viel. ‘’In Schoorl had ik in februari 33.30 minuten gelopen. Dan mag je blij zijn dat je nu sneller mag lopen op het prachtige parcours in Wehl onder ideale omstandigheden. Achter in het bos ging het even kop over kop.  Dat je het tempo door kunt trekken geeft je extra vertrouwen. Op de laatste tweehonderd meter zette Wouter aan en was me kwijt.’’ 
Martin Gotink was de snelste Wehlenaar met 38.04 minuten en zette het klassement bij de veertigers op naam. Fred Keurntjes uit Zevenaar werd derde in 34.52 minuten en gaf aan de koplopers continue  in zicht te hebben gehad dankzij de nodige versnellingen, maar de kracht om er dichterbij te komen ontbrak. Keurntjes werd uiteindelijk de rapste vijftiger in een voor hem snellere tijd. Plaatsgenoot Willy Gunsing uit Zevenaar  won bij de zestig plussers en snoepte er weer een minuutje af.  
Heidie Jentink van AVA’70 uit Aalten, was zichtbaar content met haar zege bij de vrouwen. ‘’Ik merk dat de nodige wedstrijd en training vruchten af begint te werpen. De progressie zit er goed in. De tien kilometer vind ik het mooist. Ik heb mijn fitheid voor de halve van Doetinchem getest en die is goed momenteel. ‘’ Tweede dame, clubgenote Ingrid van Zolingen uit Aalten gaf haar chapeau aan Heidie. ‘’Ik heb een andere insteek. Erwin heeft mooi gehaast voor mij. Ik ben dik tevreden met mijn tijd. Bij mij gaat het vooral om de gezelligheid.’’ 
De vijf kilometer kende een zeer snelle eindtijd van 15.20 minuten. Winnaar Tijs Groen uit Zevenaar liep de sterren van de hemel. ‘’Ik was blij met mijn eindtijd. Ik ben niet helemaal dood gegaan, maar ik kan nog veel harder, maar had me verslapen en moest in de eerste twee kilometer nog warm draaien. Daarna begon ik te accelereren en wilde technisch goed blijven lopen. Mijn eindtijd verbaasde me nog. Ik verwacht dat de achtervolging mee ging, maar moest het alleen doen! Ik concentreer me nu op mijn eerste halve marathon in Doetinchem die ik wil winnen! Verder vind ik alle wedstrijden interessant. Mijn training wissel ik af met het maken van muziek’’ . Voor Michael Van der Kroon uit Pannerden die vroeg moest lossen, ging halverwege het kaarsje uit en werd toch nog tweede in het eindklassement. Hij had gehoopt onder de zestien minuten te lopen.  Het blijft lastig voor Van der Kroon door de pijngrens te kunnen lopen op de langere afstand. Toch maakt van der Kroon een goede progressie door.
Jeroen Reintjes uit Nieuw-Dijk van het Running Team Achterhoek werd tweede op de vijf kilometer, maar winnaar in het eindklassement met een tijd van 15.44 minuten. ‘’Je kan de kopgroep niet onderschatten. Maar het ging goed in de achtervolging op Tijs Groen, momenteel de absolute top. Op eigen kracht heb ik er een mooie wedstrijd van gemaakt ondanks een paar misstapjes in het bos. Hier ben ik blij mee. Het is ongelooflijk hoe Tijs het ritme omhoog kan gooien. Je zit dan direct een frequentie hoger.’’ Als derde was het Edwin Wissema uit Didam van Craftrunning die een mooie tijd van 16 minuten klokte. Gerard Tenback uit Zevenaar werd de rapste zestiger in het eindklassement. Hein Moorman uit Doetinchem won de eindstrijd tegen Hans Metzemaekers van Argo bij de vijftigers. Snelste veertiger werd Frank Reintjes uit Zevenaar van de Liemers voor Peter Weinans van Atletico’73. Vera Peters uit Didam won bij de vrouwen in 20.51 minuten. De Wim Lebbink herfstloopcompetitie trok ook in de derde en afsluitende editie ruim tweehonderd deelnemers. Voorzitter Fons Nieuwenhuis reikte na afloop de prijzen uit in het Koningin Beatrixcentrum.
Journalist van de Gelderlander Benno Stevering met Ingrid van Zolingen (links) en Heidie Jentink

1 opmerking:

Geert zei

De twee dames van AVA'70 halen toch weer mooi de krant!