zondag 16 oktober 2011

Wim Brinkman loopt Marathon van Amsterdam

De start en finish is in het Olympisch Stadion
Zondagmorgen om 5.15 uur loopt de wekker af, het is zo ver de Amsterdam Marathon. Maanden getraind voor deze dag en het wordt zeker ‘wat het weer’ betreft een erg mooie dag. Samen met de familie richting Amsterdam gereden en daar aangekomen is het al een drukte van belang en lopen er al veel atleten zenuwachtig door elkaar. Gauw nog een zalfje, een banaantje of iets anders eten en drinken, veel drinken.

Rond 9.00 uur ga ik naar het startvak en heb ik het geluk dat ik vrij vooraan mag starten in startvak 3. Om 9.30 uur gaat het startschot en weg zijn we voor 42 kilometer. Na een eerste ronde door het Vondelpark gaan we terug naar het Olympisch Stadion. Ondertussen zie ik aan de andere kant van de weg de toppers en zie ik Gert Jan Wassink ook, hij mij niet. Eenmaal buiten Amsterdam gekomen gaat het langs de Amstel richting Oudekerk aan de Amstel. De helikopters hangen nog steeds boven ons want de toppers lopen al weer aan de andere kant in de richting van Amsterdam.

Tot zo ver gaat ook met mij alles goed maar ik ben er nog lang niet. Na een goede doorkomst op de halve marathon in 1.40 uur, precies zoals was afgesproken, begin ik aan het tweede gedeelte, waarin als ik me goed zou voelen zou proberen om iets te versnellen. Bij 25 kilometer heb ik dit ook geprobeerd maar het valt me erg zwaar en na 30 kilometer moet ik toch de tol hier voor betalen. De kilometers liggen steeds verder uit elkaar en het is echt een gevecht geworden. Gelukkig zie ik in de verte het Rijksmuseum en weet ik dat we daarna weer het Vondelpark ingaan, in de richting van het Olympisch Stadion.

En ja hoor na 42 kilometer mag ik weer door de poort onder de tribune het stadion in lopen, wat echt een machtig gevoel geeft. Ik weet direct weer waarom ik hier aan begonnen ben. Na 3 uur 28 minuten en 36 seconden ben ik er en laat mij trots de medaille omhangen. Buiten de poort staat de familie mij op te wachten en na een lekkere douche en wat eten gaan we blij en tevreden op weg terug naar Aalten. Dit in de wetenschap dat er in Amsterdam nog zeker 20.000 mensen aan het rennen zijn, want de halve marathon startte pas om half twee.

Wim Brinkman


site organisatie

De finish van Wim

6 opmerkingen:

Geert zei

Mooie tijd Wim, gefeliciteerd. Jammer dat het iets langzamer is dan dat je doel was!

Heidie zei

Klasse Wim, GEFELICITEERD met weer een medaille en natuurlijk heel veel eer!!

Rob zei

Goed gedaan Wim,en nu lekker genieten en op naar het volgend doel.

Anoniem zei

Knap hoor, gefeliciteerd

Mirande zei

Ongelooflijk knap Wim!
Respect!!

Björn zei

gefeliciteerd Wim,nu genieten...heb je toch maar even gedaan.