vrijdag 21 oktober 2011

Verslag en foto's van de 1e donkere herfst trainingsloop

Na afloop van de trainingsloop een heerlijke ontspanning in de jaccuzi

Lampiontocht voor hardlopende liefhebbers

In totaal 12 lopers en loopsters durfden de uitdaging aan, om met trailrunner Henrie Drenthel op een herfstachtige vrijdagavond het bos in te gaan. Vanaf kwart voor zeven was het verzamelen begonnen, werd er nog even een bakje koffie ingedaan en de uitrusting gecontroleerd. Wat trek je aan en hoe zet je zo`n hoofdlampje nu op? Het waren zo van die onbenullige vraagstukken, die het nodige overleg opleverden, maar feitelijk de zenuwen moesten verbloemen. Menigeen wist immers totaal niet wat er te wachten stond. Om de spanning een beetje van de ketel te halen, werden er snel een serie staatsieportretten geschoten en de spanning droop er werkelijk van alle kanten vanaf.

Even na zeven uur gingen de dertien lopers en loopsters op pad voor een nieuw avontuur in het duister. Al na 189,5 meter vond de eerste beklimming plaats van een berg, waar menigeen het bestaan niet eens van wist. Met een stijgingspercentage van een dikke 19 % bleek het gelijk een flinke kuitenbijter, maar de groep bleef keurig bijeen. Drenthel had een prachtig parcours uitgestippeld, dat de verlichte kopstukken in de richting van de Vennebulten leidde. Onderweg was het natuurlijk oppassen geblazen, maar er was ook ruim de tijd voor een goed gesprek. Het dierenrijk, dat niet werd waargenomen, maar ongetwijfeld ooggetuige was, zal zich werkelijk hebben afgevraagd, wat de zin en onzin moet zijn geweest van deze bonte verlichte optocht.

De stoet zette koers richting het Daalse land en maakte ineens spontaan deel uit van de verlichte boerderijenroute. Met name Duitse automobilisten reageerden zeer enthousiast bij het zien van de groep voortbewegende lichten. Ze moeten in de veronderstelling zijn geweest,  dat de boeren ter plaatse een roedel reeën met een hoofdlamp hebben uitgerust, want anders valt het spontane getoeter niet te verklaren. In het laatste stuk van de lampionoptocht hebben we nog even een plaatselijk bos doorkruist en het tempo moest behoorlijk terug. Eenmaal weer kompleet ging de club nog een paar stoppelvelden over, om helemaal het gevoel te krijgen één te zijn met de natuur.

De laatste hobbel op weg naar de finish verliep vlekkeloos, tenminste bijna…. De overmoed werd toch nog iemand te veel en een vervelende stuiterpartij volgde. Even leek het er op, dat de lampionoptocht nog lichamelijk letsel op zou gaan leveren, gelukkig bleef de schade beperkt tot een kras op de ziel. Het fraaie traject dat teamleider Henrie Drenthel de deelnemers voorschotelde, had uiteindelijk een (Garmin-)lengte van ruim 15 kilometer en werd afgelegd in 1 uur, 38 minuten en een beetje. Een welgemeend applaus voor de parcours uitzetter en initiatiefnemer, Drenthel, klonk over het Böske. De deelnemers aan de herfsttocht waren uitermate content met het verloop van de expeditie.

Verliezers waren natuurlijk degene, die van deelname aan het avontuur afzagen. Het verdriet bij deze groep zal nog groter zijn, toen Drenthel de loopsters en lopers nog een extra verrassing aanbood. In de hoek van de tuin stond immers de jacuzzi te borrelen op een geweldig aangename temperatuur. Na enige aarzeling, werd het toch flink druk in de warme badkuip en toen de cateraar Warsteiners tevoorschijn toverde en op een groot scherm de Graafschap-NAC in beeld kwam, nam de feestvreugde ongekende vormen aan. Een enkeling meende zelfs een heuse tandloze karper gevoeld te hebben. Maar wat daar waar van is…. Wat een voortreffelijk georganiseerde lampionoptocht op een gewone vrijdagavond toch een fantastisch begin van het weekend kan zijn!!!

Sportieve groet, Frank Roos

Klik op de link voor enkele foto's



van links naar rechts Harro Rijnsaardt, Gerrit te Lindert, Anky Bruil, Henk Mengers, Frank Roos, Geert Wevers, Ingrid van Zolingen, Wim Rensink, Henrie Drenthel, Erwin Wamelink, Marieke Prinsen, Peter Baten en Rianne Fokkers


Gelopen route

12 opmerkingen:

Geert zei

13 atleten, fantastisch weer, prachtige route, een lekker biertje en in een warme jaccuzi naar De Graafschap kijken! Wat wil een mens nog meer?

Henrie en Claudia, erg bedankt voor jullie gastvrijheid en Frank voor het verslag.

Henrie zei

Alle lampionners bedankt voor de gezelligheid.
Ik heb nog wel één dode stokvis en een geplette kroonkurk(?) uit het water gevist vanmorgen. Heeft er toch één van jullie een privé-feestje gehad ;). Ook nog een warme sjaal voor bij de collectie gevonden voorwerpen.
Groeten, Henrie

Marco zei

Hallo lampionners, mooi verslag en foto's van volgens mij een super avond. jammer dat ik niet mee kon :(. Ingrid woar kiek ie dan noar in ut Bad.? hehehaaha

Zal vanmiddag dan wel rustig zijn..

Gerrit zei

Freek de Jonge was net als De Graafschap ook erg op dreef in Doetinchem gisteravond!

Tot straks!

Katja zei

Mooie foto's, vooral van Wim Rensink, ik heb je nog nooit zo gelukkig gezien haha. Marieke hoe gaat het na de valpartij? en ik zie geenéén vrouw in de jaccuzi zitten???????????

Geert zei

Katja dan moet jij volgend jaar herfstvakantie maar de eerste worden!

Ingrid zei

Katja, er kwamen allemaal oerkreten uit die hoek, daar durfden wij niet tussn te gaan zitten. En marco ik wou even kijken wie de grootste had, maar het viel allemaal tegen, jij was er niet.

Marieke zei

Hoe weet je nu al weer dat ik degene was die gevallen is,Katja!!Ben nog lekker stijf en heb een blauwe heup,maar heb alweer gelopen vanmiddag.Wim kijkt zo blij omdat ik in de bikini de foto neem.Ik wilde er wel in maar het was gewoon TE VOL..Volgend jaar gaan we samen deal..??

wim rensink zei

Dat kan Wim Rensink nooit zijn want hij heeft altijd een bril op.

Frank Roos zei

Prachtige avond met een fraai parcours en een uitstekende verzorging. Maar naderhand, die duik in de jacuzzi... dat was me nog eens belevenis!
Zelfs een tandloze karper kon de pret niet drukken. Er wordt overigens opvallend veel gekeken naar de fijne plaatjes. Waar moet dit volgend jaar naar toe...
Alle lopers en loopsters bedankt voor de plezante avond!

Frank

Harro zei

maar ja, je kunt pas echt van een succes spreken als er foto's van zijn èn een 'voor thuisblijvers jaloersmakend' bijna literair, verslag!

katja zei

Afgesproken, volgend jaar neem ik ook een duik in de jaccuzi.