donderdag 8 mei 2014

Foto's van de 1e Cityrun in Winterswijk

De start in de stromende regen van de 5 kilometer
Lars Duistermaat en Rianne Klein Brinke hebben de eerste Smaakmakers CityRun in Winterswijk gewonnen. Door de kletsnatte en gladde straten van het centrum won Lars op de 5 kilometer de eindsprint voor het thuispubliek van zijn Archeus-clubgenoot Gerben Schreurs. Zijn finishtijd was 16.24, een prima tijd gezien de omstandigheden en het bochtige parcours. Ook de derde plek bij de heren was voor een Archeonaut, Wouter Vreeman die finishte in 17.33. 

Bij de dames won Rianne Klein Brinke onbedreigd de strijd. De oud-Winterswijkse, die tegenwoordig in Enschede woont, was al vertrouwd met het plaatselijke rondje om de kerk, want vorig jaar won zij al de hogehakkenrace. Ook op het door de regen spekgladde parcours van kinderkopjes hield zij zich het beste staande. Chantal Oortgiese van Archeus werd tweede en Nicole Hoffman van LVG Groenlo legde beslag op de derde plaats, doordat zij in de tweede ronde Sandra Wassink van Archeus van het brons beroofde.

De CityRun vormde ook de afsluiting van het Irun2Bfit-project van het Gerrit Komrij College. Ruim tweehonderd tweedejaars middelbare scholieren liepen de twee ronden van 2,5 km als bewijs van hun opgebouwde conditie. Ook enkele leraren en rector Jan-Paul Beekman voltooiden de race. In totaal deden zo’n 400 lopers mee aan de 5 km.

Bij de jeugd streden twintig jongens en meisjes om de hoogste eer op de 1 km. Bij de jongens was Twan ter Horst uit Aalten het rapste, gevolgd door Thijs Lageschaar en als derde kwam Milan Hoftijzer over de meet. Bij de meisjes waren het allemaal Archeus-leden die het podium voor zich opeisten. Eerste werd Cozja Hoffman, tweede Lara Putto en derde Dewi Nijrolder.

Klik op de link voor de foto's van Astrid Tiggeloven

fotoalbum

uitslagen

site organisatie
De nummer 1 en 2 op de 5 kilometer Lars Duistermaat en Gerben Schreurs
Jozo Vulic
Nardie Reimes
Jolanda Wevers

1 opmerking:

Geert zei

Jammer dat deze wedstrijd net voor de 5x5 in Doetinchem op de agenda gezet is, een week later was ik er waarschijnlijk ook bij geweest.