zondag 4 mei 2014

Gerrit te Lindert loopt 5e Rietveld Natuurmarathon in Flevoland

Gerrit te Lindert
42 Ongerepte kilometers door de Oostvaardersplassen

Zondag 4 mei  2014 werd voor de vijfde keer de Rietvelt Natuurmarathon in Flevoland georganiseerd. Deze marathon loopt 42 kilometer lang door de ongerepte natuur van de Oostvaardersplassen tussen Lelystad en Almere. Geheel in tegenstelling tot de tendens van groeiende deelnemersaantallen bij veel marathons, wil de Rietvelt Natuurmarathon kleinschalig en eenvoudig blijven met een maximum van 60 teams.

De Rietvelt Natuurmarathon laat zich dus zeker niet kenmerken door entertainment, verzorgingsposten en ander vermaak op het parcours, maar dat is ook niet nodig want iedere deelnemer mag 42 kilometer lang een persoonlijke verzorger meenemen op de fiets. Lopers die de afstand wel heel lang vinden hebben de mogelijkheid om deze marathon als duo te volbrengen; loper en fietser ‘verdelen’ dan de afstand en lopen bij toerbeurt een bepaald aantal kilometers. 

Al met al levert dit een gemêleerd gezelschap op bij de start om 10 uur ’s ochtend op camping ’t Oppertje aan het Bovenwater. Vanaf de start lopen de deelnemers via de Knardijk richting de rietvelden rondom de Oostvaardersplassen, met prachtig uitzicht op de vele vogels, edelherten, konikpaarden, heckrunderen en reeën. De Oostvaardersplassen hebben internationale bekendheid gekregen door de film ‘De nieuwe wildernis’.

AVA’70 lid Gerrit te Lindert stond ook aan de start en liep een prachtige tijd van 3:31:52 uur.

Klik op de link voor het fotoalbum en hier voor de uitslagen

verslag van Gerrit

site organisatie

7 opmerkingen:

Dirk zei

Super tijd gerrit

Ingrid zei

Fantastisch Gerrit!! Je hebt ook wel een snel kapsel!!!

Gerrit zei

Mooi gedaan Gerrit! Inderdaad snel kapsel!

peter zei

Prachtig tijd,TROTS

Marieke zei

Top!!!

Katja zei

Mooi gedaan Gerrit. Snelle tijd.

Tracey zei

Super tijd! Knap gedaan!