donderdag 29 mei 2014

Verslag van de 5e Hemelvaartsloop in de Heelweg

"de jongste blagen van de groep Luuk t B, Bram W en Erwin W"
Vanmorgen word ik om 06:30 uur opgehaald door mijn hardloopmaatje Heidi J. We hebben ons samen met nog 35 anderen opgegeven om 15 km te gaan hardlopen in het onbekende plaatsje Heelweg. We zijn uitgenodigd bij Dirk Vreman en zijn vriendin Marije. Ik weet zo gauw haar naam niet meer, sorry.  Heidi en ik staan bekend om onze verdwaalkunsten. Ook vanmorgen kunnen we weer niet in 1 rit bij de plaats van bestemming aankomen. Als we over de Twenteroute rijden zie ik links bij een oversteek de broer van Heidi J., Hans J.  wachten in de auto. Hmm wij moesten dus hier ook rechtsaf.  Ik wist het wel, maar ik vond dat Heidi het ook moest weten. Gelukkig hebben we navigatie bij ons en die wijst ons de weg.

Aangekomen bij een prachtige boerderij, worden we allemaal welkom geheten door Dirk. Klokslag 07:00 uur, klaar voor vertrek. Helaas is er 1 iemand nog niet aanwezig. Ik zie bijna alle vrouwen wanhopig naar de weg kijken, waar blijft hij nou. Eindelijk Marco v. R. is gearriveerd. Alle vrouwen weer blij. Dirk fiets voorop met zijn klompen. Het belooft een helse route te worden. Wat een modderboel en veel waterplassen. De route is prachtig. Ik wist niet dat er aan de Heelweg zoveel mensen woonden. En dat het een plaats is met een prachtig hardloopgebied. Ondertussen hoor ik twee vrouwen stemmen achter mij praten over mijn zeer geliefde man Björn D. Ik hoor ze zeggen dat hij zo mooi op de foto staat tijdens de estaffette. Als ik mij omdraai schrik ik toch wel. Het zijn mijn hardloopmatties Evelien H. en Heidi J.  Evelien zegt meteen erbij dat ze het nieuwe clubtenue van AVA”70 bedoeld wat Bjorn draagt op de foto. Gelukkig ben ik heel naïef en trap erin.

Voor mij hoor ik ineens een hoop gegil, De jongste blagen van de groep Erwin W., Luuk t B. en Bram W. zijn heel kinderachtig in waterplassen aan het springen en degenen die ernaast lopen zitten helemaal onder de modder. Ook Denis W. vind dit schijnbaar heel leuk en rent met de blagen mee en Denis springt zelfs met twee voeten in de waterplassen. Zooooo kinderachtig. Je ziet de grote verstandige mensen zich dood ergeren. Gelukkig rennen ze naar voren en zijn we verder van hun kinderachtige streken verlost. Denis blijft toch maar bij de grote mensen rennen. Als ik weer eens achterom kijk zie ik dat Frank R. ergens achter in de berm staat. Hij staat er naar de koeien te kijken denk ik. Niets is minder waar, hij moet even een plasje doen. Zo verdwijnen er steeds meer mensen uit de groep. Er zijn er meerdere die de 15 km niet kunnen volhouden. Even een toiletbezoekje achter de bomen. Zal wel door het weer komen.

Groenlo is ook in grote getale aanwezig. Wel met 4 personen. Moet niet gekker worden. Wel hartstikke leuk hoor. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.  Henk M. van de lopersvereniging De Zandloper, loopt ook mee. Ik zie hem steeds van voor naar achteren lopen, mooi dat je er bij was Henk. Onderweg komt mij tot oren dat Luuk t B. hoogtevrees heeft. Haha Luuk, van je familie moet je het hebben. Geert W. zit onderweg ook nog een beetje te pochen dat zijn zoon Bram zo goed opgevoed is en een heel braaf jong is. Geert,  je moet toch Bram beter in de gaten houden. Ik hoorde hem onderweg allemaal scheldwoorden roepen en wat hij allemaal al vernield heeft. Hij heeft ook geen goed voorbeeld. Erwin W. en Luuk t B. kun je toch geen vrienden noemen. Die leren hem dat allemaal aan. Jammer dit.

We lopen langs de beek en andere mooie paden. We komen in Westendorp uit. Wat een mooi gebied toch. Mooi op de terugweg. Walter V. is op de fiets en ruilt onderweg met Marco. V. R.  Walter wil een stukje hardlopen en Marco een stukje fietsen. Helaas kan Marco het niet volhouden op de fiets en moet hij gedrukt worden door Luuk t. B. Ze gaan toch maar weer ruilen. Het fietsen op deze route is zwaarder dan het lopen, wat een drek. Als we na 1 uur en 33 minuten terug komen van een prachtige route, staat er een heus buffet in de schuur opgesteld. Dirk neemt met ons het buffet door en legt ons netjes uit wat er allemaal staat. Iedereen heeft wel zin in een heerlijk ontbijtje. Het was een prachtig begin van Hemelvaart.

Sorry Erwin, Ik ga toch Dirk bedanken voor de geweldige ontvangst en de prachtige route en voor het heerlijke ontbijt. Het was een geweldige morgen. Echt super geregeld. Echt klasse. Bedankt voor jullie gastvrijheid Dirk en Marije.

Bedankt, bedankt, bedankt.

sportieve groet, Katja Demkes
Marco van Rijs moet gedrukt worden door Luuk te Brake

4 opmerkingen:

Marco zei

Prachtige zon eerlijk verslag van deze tocht. Heel anders dan Erwin allemaal opschrijft.:)

Thx, ut was geweldig Dirk en Marije

Erwin Wamelink zei

Is dit wel het originele verhaal? Ik las straks ook een stukje over een ledenwerver, maar dat stuk mis ik nu. Is dit Noord Koreaanse censuur?

Ik zal geen namen noemen maar hij/zij zocht geen leden voor Ava'70

Marco zei

Idd. ERWIN. zal de macht van Poetin ook al tot de redactie van Geerts weblog gekomen zijn

jelle zei

Mooi verhaal is wel vroeg heb ik gelezen en mooie foto's