zondag 4 mei 2014

Verslag van de vrouwencompetitie bij AAC'61 in Assen

van links naar rechts Joke Balke, Lisa te Molder, Maria Griffioen, Inge Wesselink, Nathalie Demkes, Katja Demkes, Suzan Waalders en Leonie Rijks
Leonie Rijks kwam een tijdje geleden met het idee om een vrouwencompetitie te starten. Net als de heren, leek het Leonie leuk om ook een damesteam te laten starten voor de atletiek baan wedstrijden. Al gauw was er een team bij elkaar gesprokkeld. Nu moest er nog getraind worden. Na 1 keer een geweldige training gevolgd te hebben op de vrijdagavond, was ik er wel klaar voor. De andere dames vonden dat ze nog zeker 1 training nodig hadden onder de leiding van Ben Wesselink.

Zondag 4 mei 2014
Het is zover op weg naar de baancompetitie in Assen. Samen met de heren vertrekken we om 09:00 uur bij Ava. Nathalie Demkes mag als eerste aantreden op de 100 m horden. Nathalie heeft een prachtige techniek en wat een souplesse. Ze doet het hartstikke goed. Ik wil overal wel kijken. De 800 m. Hier komen Lisa en Leonie in actie. Wat een toppers. Vreselijke afstand waar je helemaal kapot gaat. Lisa eindigt als eerste in haar serie. Leonie komt ook als een speer over de finish. In de verte zie ik een heel klein meisje tussen allemaal beren staan. Het kogelstoten is dus ook begonnen. Het kleine meisje is Inge Wesselink. Ze houdt zich goed staande tussen die grote grove meiden. Tussen de 6 en 7 meter stoot Inge de kogel. Klasse.

100 m sprint, Nathalie, ons sprintkanon en Maria Griffioen mogen hier aantreden. Wat gaat dat hard zeg. Maria vind het geweldig om te doen. Je kunt niet zien dat ze al 50 is, wat een sprinten over de baan. Nathalie sprint nog steeds zo hard als dat ze vroeger als klein meisje al deed. Topsporters.Suzan mag het discuswerpen op zich nemen. Dit doet ze niet onverdienstelijk. De 400 m, Joke Balke en Katja hebben zich hier voor op gegeven. Ze komen beide mooi als laatste over de finish. De een nog verzuurder als de ander. Wat een lachen, als klap op de vuurpijl mag Joke meteen door om de 200 m te doen. Wat een topper. Samen met Suzan starten ze op de 200 m. Dit gaat ook al zo goed.

3 km. Lisa en Katja starten hier. Lisa eindigt als eerste in de serie en Katja als vierde. Ja ze liet nog aardig wat jonge deerntjes achter zich met hun mooie strakke pakjes. Haha 11:56 min. Een pr. Voor Katja. Ondertussen is Maria nog aan het verspringen. Ze behaalt ook hier een heel mooi resultaat. Als laatste staat de Zweedse estafette op het programma. Maria loopt de 400 m, katja de 300 m, Leonie de 200 m en Suzan de 100 m. We eindigen hier als laatste, maar wat maakt dat uit. Het was een geweldige, leerzame en gezellige dag. We kunnen toch nog wel wat extra training gebruiken voor de aankomende baancompetitie in Emmen. We hebben er weer zin in.

Groeten Katja Demkes

Geen opmerkingen: