zondag 25 mei 2014

Verslag van de 12e Marathon in Edingburgh (Schotland)

Wim Brinkman en Tracy Jewell
Hier een verslag van deze marathon die Tracey en ik op zondag 25 mei hebben gelopen. Het begon na een Lange Afstand Groep overleg met Gerard Demkes vorig jaar, die ons wees op deze marathon. Volgens hem een hele mooie. Na overleg met het thuisfront, de stoute schoenen aangetrokken en ons ingeschreven. En vanmorgen was het dan zo ver: de Edinburgh marathon, volgens kenners een snelle marathon? 

Onderweg naar de start is het echt Schots weer namelijk regen. Het is al erg druk bij de start, want de halve marathon is al om 8 uur gestart. Ik zelf moet in London Road zijn en wij starten om 9.50 uur. Tracey moet in Regent Road zijn en zij vertrekt om 10 uur. Bij de start valt mij op dat, ondanks de vele lopers de halve weg maar wordt gebruikt. Het verkeer gaat zeer rustig over de andere helft van de weg en niemand maakt zich hier druk over. De personen hier zijn toch al super vriendelijk en behulpzaam. 

Eindelijk we vertrekken en er komt zo waar een vals zonnetje door. Van uit het centrum gaat het richting de kust, waar de zon wel schijnt maar ook een beste wind staat. Aangemoedigd door vele toeschouwers komen we na 15 kilometer nog vele lopers tegen van de halve marathon die naar de finish gaan. Het valt me op dat we veel water onderweg kunnen krijgen, maar niets te eten (banaan of zo) en ook geen sportdrank. 

Na 25 kilometer begin ik dit te merken en gelukkig staan er kinderen met snoepjes (jelly beans). Op dat moment pak ik alles aan, zelfs een gel (waar ik totaal niet van hou, maar je eet op dat moment alles) Maar om een verhaal kort te houden , ik heb het gehaald, maar het is een wijze les geweest .Advies: informeer je goed , wat je tijdens de loop wordt aangeboden of zorg dat je wat bij je hebt. 

Want dat het anders kan heeft Tracey wel laten zien deze dag. Ondanks een soms moeilijke voorbereiding, op het juiste moment pieken. Petje af, en dat met een persoonlijk record, zo zie je maar weer. Al met al was het geweldig: zoveel lopers, zoveel toeschouwers en een geweldig mooie omgeving. En na de finish geen geen bier of zo maar pizza’s, hamburgers, fish en chips of haggis. Maar dit was deze keer niet aan ons besteed.

sportieve groet,

Wim Brinkman

1 opmerking:

Gerrit zei

Goed gelopen Tracy, klasse!
Jammer Wim, toch nog een fijne vakantie!