donderdag 2 juli 2015

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 88

Slapen de kinderen dit jaar in de open lucht?
Ava-kamp 2015: een bloedheet spektakel!

Het eerste weekend van juli staat al sinds jaar en dag in het teken van het jeugdkamp van Ava’70. Een happening waar de kleintjes, en stiekem ook de groten, al maanden naar uitkijken. De editie van 2015 wordt er op voorhand één om nooit te vergeten. Alle records gaan dit weekend uit de boeken.

Een enkeling heeft vast wel gemerkt dat de temperatuur momenteel wat hoger ligt dan normaal. Op zaterdag staat de thermometer bijna op knappen. Het kan maar zo dat de 40 graden wordt aantikt. De teller kan in de oude legertenten zelfs oplopen tot 48 graden. Dan hebben we het nog niet eens over de gevoelstemperatuur gehad. Op en rond de kunststof atletiekbaan voelt het aan als 55 graden, maar zelf dit schrikt de diehard Avajaan niet af. De organisatie is de laatste dagen bezig om het volledige programma om te gooien. Complete spellen worden geschrapt omdat de weersomstandigheden dit niet toelaten. De vossenjacht moet, tot groot genoegen van mijzelf,  gecanceld worden. Het, speciaal voor dit weekend ontwikkelde, rampenplan is de gehele driedaagse van kracht en het toverwoord is water! Water, water en nog eens water!

Niet alleen de temperatuur stijgt tot bizarre hoogte, ook het deelnemersaantal rijst de pan uit. 109 pupilletjes en junioren en ruim 20 begeleiders bezetten drie dagen lang de Hamelandbaan. Vrijdagavond strijken de oudere junioren neer om de kampementen op te slaan. Op zaterdagochtend voegen de overige koters zich bij het gezelschap. Om al deze aanwezigen een onvergetelijk weekeinde te bezorgen, heeft kampdirectrice Sien Meinen het nodige moeten aanschaffen. Een kleine greep uit de boodschappen. 26 witbroden, 14 bruinbroden, 78 pakken melk, 58 flessen ranja ( Jumbo huismerk), 38 pakken ham, 35 pakken kaas (jong belegen), 14 literflessen zonnebrandcrème factor 40, 51 blikken tomatensoep, 68 potten knakworst en één kratje pils voor de leiding.

Ook zwembad ’t Walfort breekt zijn ‘season best’. Komende zondag zullen pak ‘m beet 120 mensen de kassa van het subtropisch zwemparadijs passeren. Het seizoensrecord werd gehaald op 27 mei. Toen kwamen er 14 personen naar het ’t Walfort (Inclusief vier personeelsleden).

Of er nog meer records zullen sneuvelen? Ongetwijfeld! Maar daar kan ik na dit weekend pas meer over vertellen. Nog een wijs advies van een ‘ervaringsdeskundige: goed smeren! Smeren, smeren en nog eens smeren!

Klik voor de foto's van voorgaande jaren op de volgende links


1 opmerking:

Tom zei

Als die twintig man leiding slechts één kratje pils heeft voor het hele weekend, wordt dat "Water, water en nog eens water!" wel erg serieus genomen! ;-)