donderdag 23 juli 2015

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 91

Op verkenning in Europa
Het slijm hangt onder zijn kin. Met zijn kenmerkende gehark gaat die de laatste bocht in. De sluwe Gerard van Velde doet nog een wanhoopspoging maar het is wederom Erben Wennemars die alle eer opstrijkt. Met veel bewondering kijk ik, dan 11 jaren jong, toe vanaf de tribune. Het schaatsstadion van Berlijn is alleen van de Hollanders.

Nu, ruim 12 jaar later, ga ik voor het eerst terug naar deze miljoenenstad. Een stad die destijds veel indruk heeft gemaakt. De oude gebouwen, de hectiek van de wereldstad en de gruwel verhalen over de oorlog en de 45 jaren die daarop volgden fascineerden mij als klein mannetje al.  Ik ben benieuwd of de bijzondere, maar inmiddels ook wat vage, herinneringen aan deze stad een beetje overeen komen met de werkelijkheid van 2015.

Samen met een goede vriend toer ik 15 dagen met de trein door Europa. Het plan is om ook Tsjechië, Italië, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk te bezoeken maar tot dusver houden we alle opties open. Eerst een paar dagen genieten van de grootsheid van de Duitse hoofdstad.

De hardloopschoenen liggen onder in mijn tas en of deze de komende twee weken daglicht zien maat zeer de vraag. Volgende week praat ik jullie bij over mijn belevenissen. Ongetwijfeld wordt het een prachtig avontuur.

Auf wiedersehen!

Groetjes Erwin

1 opmerking:

Geert zei

Een fijne vakantie Erwin