maandag 6 juli 2015

GUV Zomeravondloop in Aalten gaat niet door

Gaat morgen niet door!
Vanwege de verwachte weersvoorspelling voor morgen, dinsdag 7 juli., heeft de organisatie besloten, de GUV Zomeravondloop NIET door te laten gaan. Er is de afgelopen dagen overleg geweest met de verschillende instanties. Daaruit is duidelijk naar voren gekomen dat de weersomstandigheden risico verhogende factoren met zich mee brengen.

Tijdens een wedstrijd lopen atleten al met een verhoogde hartslag. De hoge temperatuur en het mogelijk ontstaan van onweersbuien zorgt voor een hoge luchtvochtigheid, die de hartslag versneld doet oplopen. De lichaamstemperatuur stijgt sneller door de geleverde inspanning. Daarnaast is er kans op het ontstaan van oververhitting en warmtestuwing.

De organisatie neemt de beslissing dan ook weloverwogen en wil alle risico`s vermijden om de gezondheid van de deelnemers in gevaar te brengen. Natuurlijk zullen atleten teleurgesteld zijn door dit besluit, maar we hopen op begrip.

De GUV Zomeravondloop zal nu plaatsvinden op : DINSDAG 15 SEPTEMBER 2015

1 opmerking:

Gerrit zei

Jammer, aan de ene kant begrijpelijk, maar ook warm weer is een omstandigheid die bij een wedstrijd hoort, onweer is een ander verhaal.
Is 15 september niet te vlak na de Kramp Run en is het dan 's avonds met de 10km niet te donker?