dinsdag 21 juli 2015

Verslag van de Walfortloop in Aalten - deel 2

Eline de Jong
Prachtige Walfortloop AVA'70

Evi uit Alblasserdam was er en Julynn uit Nijverdal, Klaus uit Ellewick, Sabine uit Gronau, Ilvia uit Barendrecht en natuurlijk niet te vergeten de honderden atleten en atletes uit de regio. Er stond een zeer gemêleerd en kwalitatief ijzersterk deelnemers aan de start bij de Walfortloop. De doordeweekse zomerwedstrijd vond dinsdag 21 juli jl. plaats onder uitstekende omstandigheden en er werden dan ook uitstekende prestaties geleverd.

Om 19.00 uur loste Gerben Driessen, directeur van de sponsor FIAT Winkelhorst, het startschot voor de deelnemers aan de 1 kilometerwedstrijd. De jongste talenten liepen ruim 3 rondjes op de atletiekbaan van AVA`70 en vanaf het begin ging het direct al erg hard. Bij de meisjes was er een fraaie 2e plaats voor Mirthe Luiten van de geel-blauwen. Bij de jongens op deze afstand kwam Tim Weijers een fractie tekort en finishte met 1 seconde achterstand op een prachtige tweede plaats. Clubgenoot Tim Houwers pakte de derde podiumplek.

Om 19.15 uur ging de jeugd op pad voor hun race over 2 kilometer. Na een halve ronde op de baan ging het in de richting van de Walfortlaan, waar een draaipunt in het parcours was gemaakt. De Aaltense Rosa ter Hedde blijkt over veel talent te beschikken, want de voetbalster pakte de tweede plaats. Marit Kleinbussink kwam net naast het podium terecht, maar een 4e plek is zeker een prima resultaat te noemen. Daan Winkelhorst uit Bredevoort deed het uitstekend bij de jongens over de 2 kilometer en finishte als tweede. AVA`70-lid Michiel Wellink eiste knap de derde plaats voor zich op.

Maar liefst 200 atleten en atletes stonden aan de start bij de wedstrijd over 6 kilometer en daar zaten grote namen bij. Het beloofde dan ook op voorhand al een prachtige race te worden. Om 19.45 uur viel het startschot en het lint van lopers en loopsters ging snel richting het prachtige buitengebied. Aan de kop van de wedstrijd werd enorm hard gelopen en het hoge tempo was slechts voor een handjevol deelnemers te volgen. De overige atleten liepen in hun eigen race, waarbij menigeen al snel bemerkte dan de drukkende weersomstandigheden een extra tegenstander bleek te vormen. Edwin Wissema  liep een ijzersterke wedstrijd en kwam na 19,20 minuten als eerste over de finishlijn. Hij werd gevolgd door Koen Vossers, die tweede werd, terwijl Remi Rondeel de derde plek voor zich opeiste. AVA`70-troef Björn Demkes had het zwaar onderweg, maar pakte desondanks een prima 6e plaats in 20,58 minuten. Bij de Dames was Eline de Jong de sterkste en finishte in een mooie tijd van 23,01. Lisa te Molder van AVA`70 liep een goede race en kwam als tweede dame over de streep, op gepaste afstand gevolgd door Wendy Sasse.

Bij de finish bleek dat de deelnemers het onderweg in het prachtige buitengebied van `t Walfort niet gemakkelijk hadden gehad. Na het nodige vocht te hebben genomen en met een medaille om de nek of in de tas, vertrok iedereen tevreden huiswaarts. De organisatie kijkt zeer tevreden terug op deze editie van de FIAT Winkelhorst Walfortloop. De ruim 250 atleten en atletes maakten er een prachtige wedstrijd van en daar was het talrijke publiek getuige van. Meer dan 40 vrijwilligers kwamen in actie om de wedstrijd zo goed mogelijk te laten verlopen en een compliment aan deze groep is zeker op zijn plek!