woensdag 15 juli 2015

Road to Marathon van Rotterdam 2016 - deel 2

Björn en Katja Demkes
Katja en Björn Demkes doen in april 2016 mee aan de Marathon van Rotterdam en trainen op een schema van Greg van Hest. Via dit blog geven ze iedere maand een update van hun ervaringen en vorderingen, vandaag deel 2.

De trainingen gaan en lopen voorspoedig. Bjorn is in vorm, ik heb even een iets mindere periode. Ik voel me een beetje vermoeid. Bjorn loopt alle tempo’s in zijn trainingen aardig hard. Ik heb moeite om de tempo’s überhaupt te halen.

Op 25 juni 2015 heb ik met Geert afgesproken om met hem te gaan trainen in Aalten. Er staat een heuvel training op het programma en Geert weet nog wel een hele mooie heuvel in Aalten, Welinkweg gaat het worden. Als ik Geert zeg wat er op het programma staat, zie ik hem een beetje wit wegtrekken, het wordt een helse training. Geert wil eerst de meters uitzetten en er een takje bij leggen, zodat we weten wanneer we kunnen stoppen. Ik ben al begonnen met de training. Dus Geert kan de 1e serie al rustig aan doen. We kunnen niet echt ouwehoeren omdat het heuvel op is. Ik heb geen lucht over om een praatje te maken. Geert is ook verdacht stil haha, dat vind ik wel mooi. We moeten in totaal 5 series. Best pittig. Het is maar goed dat Geert mee is, want na de 4e serie denk ik dat we het al gehad hebben. Niet dus. Geert attendeert mij erop dat we toch 5 series moesten. Shit denk ik dat klopt, nog 1 serie en we zijn klaar. Mooie training samen met mien mattie Geert. Foi wat een lopen lees ik op Geert zijn Garmin terug, Geert bedankt. Geert wil nog wel vaker meetrainen. Misschien 1 x in de maand. We gaan het meemaken.

Vooral nu het zo warm is vind ik het erg moeilijk om in de hitte te lopen. Ik loop het liefst zo vroeg mogelijk in de morgen, dit gaat ook wel lekker. De temperaturen zijn dan aangenaam. Bjorn maakt het niet uit om in de warmte te lopen. Wel hebben we in week 27 welgeteld 1 a 2  trainingen overgeslagen. Na het werk had ik geen zin meer om in de hitte te lopen, wat een rotgevoel geeft dat dan toch. De gedachten zijn dan: Zou het wat uitmaken als je 1 training overslaat. Gaat het dan meteen minder goed in een wedstrijd? Dat soort gedachten dwalen er in mijn hoofd rond. Ik weet niet wat Björn denkt, maar hij is ook niet echt te genieten. Hij laat verder niks los, maar ik denk dat hij zich er ook niet prettig bij voelt.

Zaterdag 4 juli 2015 is het toch echt bijna 36 graden, niet te harden. Ik heb een vroege dienst en na het werk kom ik thuis en ben helemaal brak, de training sla ik over. Eerst denk ik oh die training doe ik vanavond wel, maar in de avond denk ik bekijk het allemaal maar, ik sla de training over. Ik ga zondagmiddag wel, één training overslaan daar vergaat de wereld niet mee. Bjorn is dat weekend op AVA kamp en bikkel als hij is,  doet hij de zaterdag- en zondag training in de morgen. Knap hoor na bijna een hele nacht niet geslapen te hebben en met die hitte.

Dinsdag 7 juli hebben we ons ingeschreven voor de Zomeravondloop. Hier willen we alle twee kijken hoe we ervoor staan. We hebben al een paar weken geen wedstrijd meer gelopen. Het gevoel bekruipt je dan toch weer van kan ik het nog wel. Hoe zou het gaan?  De zenuwen slaan al weer een beetje toe. Als ik maandag 6 juli op Geert zijn site lees dat de Zomeravondloop is afgelast, baal ik er wel van. Ik had zo graag willen zien of ik progressie heb gemaakt. Bjorn heeft even contact met de trainer wat we dan deze week mogen en moeten doen. We krijgen een rustige week, oh fijn denk ik. Als we de alternatieve trainingen zien valt het inderdaad wel mee.

Tot zover,

Groeten Katja Demkes

Geen opmerkingen: