zondag 7 februari 2016

Beek 3e Winterbosloop 5 km - 20.51 min - 8e plaats M50

Bram
Om voor het klassement in aanmerking te komen moet ik nog één keer mee doen aan de winterbosloop in Beek en zondag 7 februari is de laatste mogelijkheid hiervoor. Bram hoeft dit carnavalsweekend niet te voetballen en heeft wel zin om mee te gaan. Hij heeft nog nooit een vijf kilometer in Beek gelopen en in de auto bereid ik hem maar iets voor op het beruchte klimmetje. Hij reageert er vrij nuchter op.

Ook Wim Brinkman en Gerrit Ormel zijn, net als twee weken terug, weer mee. Gerrit staat in het tussenklassement bovenaan bij de M60, al zal hij Theo Schootman niet te ver weg moeten laten lopen. Wim gaat voor een tijd van onder de 21 minuten en mijn doel is om iets sneller dan de eerste keer te lopen (20,46 min). Het startschot valt deze keer wel op tijd en weg zijn we.

De eerste ronde kom ik 5 seconden sneller dan de vorige keer door en Wim en Gerrit lopen net achter me. Bram is aan mijn gezichtsveld onttrokken en loopt wat meer van voren. De tweede ronde krijg ik er toch meer moeite mee en Wim loopt me al vrij snel voorbij. Ik blijf er de hele tijd zo'n 10 a 15 meter achter lopen. Ook de klim loopt niet echt lekker en dan blijft het toch altijd een rot bult.

In de laatste kilometer kan ik zelfs nog iets op Wim inlopen en aan de finish ben ik hem weer tot op één seconde genaderd, Gerrit zit hier nog geen 20 seconden achter. Mijn doel heb ik niet gehaald maar met een zevende (Geert) en achtste (Wim) plaats komen we nog net in de top tien bij de M50. Gerrit wint het eindklassement van de 5 kilometer bij de M60. Bram heeft maar één keer mee gedaan en komt in een knappe tijd van 18,57 minuten over de finish.

3 opmerkingen:

Inno Spekschoor zei

Dit zijn toch supertijden voor relatief oude lopers!
Respect!

Geert zei

Dank je Inno, loop jij al weer?

Inno Spekschoor zei

Een beetje!
Na anderhalf jaar blessureleed ben ik er wel een beetje klaar mee.
Knie,rug,hamstring,zweepslag en lies.
Wordt er onderhand een beetje moe van, terwijl ik ECHT elke keer rustig opbouw!
Maar ik geef niet op, want ik ben ook jarenlang blessurevrij geweest!
Je zult me ooit wel weer een keer als deelnemer zien.
Daar ben ik zeker van!!!
Groeten: Inno