donderdag 4 februari 2016

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 119

Track & Field Run, zaterdag 12 maart
Dream Team T&F-Run versterkt! 

Laten we het eens over de Track & Field Run hebben. Een klein beetje reclamemaken kan immers geen kwaad. Helaas heeft het T&F-campagneteam geen tientallen miljoenen waarover de Amerikaanse presidentskandidaten beschikken om zieltjes te kopen, dus iedere mogelijkheid voor propaganda grijp ik schaamteloos met beide handen aan. En maak je geen zorgen, ik trek alle superlatieven uit de kast, wat kan mij het schelen.

Als ik een blik werp op mijn FHM-buurmeisje van het jaar kalender, tel ik tot 12 maart nog 36 lege vakjes. Het kroonjuweeltje onder de voorjaarswedstrijden komt steeds dichterbij. Het kan niemand ontgaan zijn dat de organisatie wederom werkt aan een groots en meeslepend hardloopfeest. Al in een vroeg stadium werden de sponsorcontracten, in informele sfeer, getekend. Naast Spar Jos Luiten, Fiat Winkelhorst en LEX Laufexperte Björn Weier, is de veelgeprezen schilder Gerwin Jansen Eupe gestrikt voor het loopgala. De ‘Rembrandt van Rijn van Bredevoort’ staat met zijn sponsoring aan de wieg van een gloednieuw onderdeel: de Jansen Eupe Cross Estafette. Wederom een onderdeel waarmee de Track & Field Run zich onderscheidt van de traditionele wedstrijden. Met vier personen vorm je een team. Ieder teamlid loopt 500 meter en geeft vervolgens het estafettestokje door aan de volgende loper. Het uitdagende crossparcours wordt uitgezet op de accommodatie van Ava’70. Het publiek kan op deze manier het gehele wedstrijdverloop volgen. De eerste drie teams hebben zich inmiddels aangemeld, waaronder de bekende Ava-familie Balke. Door het beulswerk van Ava-bestuurslid Patrick Ikink, heeft de Track & Field Run nóg een geldschieter aan zich kunnen binden. Het betreft Reflex Promotions uit Nijverdal. Het bedrijf van Robbin ter Hedde, stelt de komende jaren medailles beschikbaar voor alle jeugdlopers. Fantastisch nieuws!

Topondernemer Jos Luiten is de grote man achter de jeugdlopen. De 1 en 2 kilometer dragen de naam van zijn supermarkt, Spar. Luiten staat ook met zijn bedrijfsnaam op de startnummers. Hij maakt het mogelijk dat alle voorinschrijvers hun naam op het startnummer krijgen. Maak ook gebruik van zijn voordeelactie. (Vier roombotercroissants voor €1) Op de achterzijde van de wedstrijdflyer vind je de waardebon.

Onbekend maakt onbemind of wat de boer niet kent, dat vreet hij niet. Twee uitspraken die de gemiddelde Achterhoeker niet vreemd zullen voorkomen. Dit geldt voor velen ongetwijfeld ook voor de Fiat Winkelhorst Sprintcross. Een wedstrijd, voor senioren, van slechts 2 kilometer. Kort, snel en spectaculair, zijn de sleutelwoorden van dit onderdeel. Wil je een keer wat nieuws proberen, ga het avontuur aan. Je krijgt er absoluut geen spijt van. De Sprintcross wordt in zijn geheel op het speciaal aangelegde crossparcours gehouden, zodat het publiek niks van dit flitsende ‘circusnummer’ hoeft te missen. Mocht je liever toch een 5 kilometer lopen, geen enkel probleem. Op een pijlsnel parcours ligt een mooie eindtijd in het verschiet. Björn Weier, je weet wel van die prachtige hardloopzaak in Bocholt, stelt net als vorig jaar schoenen beschikbaar voor de snelste dame en heer. De hele wedstrijd wordt aan elkaar gepraat door de leukste spreekstalmeester van Oost-Nederland: Dirk Vreman!

Op 12 maart wordt de Hamelandbaan omgetoverd tot een sportieve kermis. Neem bijvoorbeeld de Track & Field-Expo. Een markt met producten en diensten van bedrijven die de Track & Field Run een warm hart toedragen. Het T&F-team verkoopt pannenkoekenmeel dat aangeboden wordt door de molenaar uit Bredevoort. Daarnaast zijn onder meer Victor’s Fruit en Lex Laufexperte Björn Weier aanwezig met een stand. Wil jij ook een plaats reserveren op de markt? Dit kan! Schiet één van de organisatoren aan en dan wordt het geregeld.

Voorinschrijven kan tot vrijdagavond 11 maart. Inschrijven op de wedstrijddag is ook mogelijk. Wil jij je naam op het startnummer, meld je aan voor 5 maart!

**Noteer (ook) alvast in je agenda: het T&F-sportcafé van 11 maart met topatleet Gert-Jan Wassink. Thema van het sportcafé: de marathon**

Wedstrijdinformatie 

Geen opmerkingen: