zaterdag 13 februari 2016

Verslag van de 47e Februariloop in Bennekom

Wim Brinkman in het gele shirt
Vorige week vrijdag bedacht ik mij ,dat ik in het weekend nog wel ergens een wedstrijd wilde gaan lopen. Omdat de zondagmorgen al afviel in verband met de training van de marathongroep, bleef de zaterdag nog open. De wedstrijd agenda eens doorgenomen en daar viel mijn oog op de Februariloop in Bennekom, georganiseerd door CBFB. Deze loop zag er mooi uit, mooie omgeving, een cross door de bossen en ook het tijdstip van 10.30 uur sprak me wel aan. Het was nog even afwachten wat het weer zou gaan doen, maar toen ik zaterdagmorgen de gordijnen open maakte scheen de zon al vol op. 

Ik ben rond half negen van huis gereden en met een goed uurtje was ik in Ede. Vlak bij de atletiek baan die langs de A 12 ligt was de start bij boerderij Hoekelum. Dit is een onderdeel van landgoed Hoekelum, een mooi natuurgebied tussen Ede en Bennekom. Het was al erg druk en gezellig en de jeugdlopen waren in volle gang, met de muziek van een draaiorgel er bij. Er was een loop van 5 km ,10 km of halve marathon, ik zelf heb maar gekozen voor de 10. Iets voor elf uur was de start en via een aantal zandwegen gingen we de A12 onderdoor richting Bennekom, echt vlak was het niet want je bleef maar op en neer gaan, al viel het hoogte verschil wel mee. Jammer was wel dat alle fietspaden verhard waren en iedereen dan ook hier voor koos om op te gaan lopen in plaats van de zandwegen er naast. 

Na een km of 6 liep het parcours nog via het landgoed van een particulier, waarna we al weer bij de tunnel kwamen onder de A12 door. Via een mooie lus rondom het landgoed Hoekelum kwamen we weer bij de finish. De 10 km in 42.19 minuten, hier was ik tevreden mee. Al met al een mooie loop, goed georganiseerd en misschien door het mooie weer een grote opkomst op alle afstanden. Het blijft leuk om toch eens op een hele andere lokatie te gaan lopen.

Wim Brinkman


Ps Opgezocht wat CBFB voor staat: Comité ter Bevordering van Fietstochten en Boslopen, het is maar dat je het weet.

site organisatie

1 opmerking:

Dirk zei

Mooi verhaal en goed bezig Wim