zaterdag 13 februari 2016

Triathlon Aalten na 16 jaar terug op de kalender

Dave Posthumus, Wilmar Westerveld en Piet Kraaijeveld dagen andere trio's uit om ook mee te doen (foto: Iefke Roodenburg)
AALTEN - Drie verenigingen hebben de koppen bij elkaar gestoken en dat leidt er toe dat op zondag 19 juni De Slingeplas weer eens het toneel is van een triathlon. Organisatoren zijn wielervereniging De Peddelaars, atletiekclub AVA'70 en zwemvereniging Natare.
Geschiedenis
Honderden deelnemers trok de triathlon in Aalten in de jaren tachtig en negentig. Het was landelijk een bekende. Deelnemers kwamen dan ook niet alleen uit de Achterhoek, maar vanuit alle hoeken van het land en zelfs daarbuiten. In het jaar 2000 was de laatste keer. Het jaar erop brak in de agrarische sector de MKZ uit. Een fietsparcours door het buitengebied, dat kon plots niet. De editie van 2001 moest worden afgelast. En daarna is de triathlon niet meer van de grond gekomen. Tot nu.
Hip
De combinatie van zwemmen, fietsen en hardlopen is een klassieker, maar op dit moment ook helemaal hip. De triathlons die elders in Nederland worden georganiseerd zitten steevast vol. De Nederlandse Triathlon Bond is dan ook blij met een extra editie op de triathlon-kalender. Voor wie het aandurft, er zijn twee afstanden: de achtste- en de kwart-triathlon. En op beide afstanden is er de mogelijkheid om met een trio mee te doen. Een achtste bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Een kwart triathlon is 1000 m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen. Maar aanmelden met een team van drie personen kan dus ook. Dan doet elk teamlid één van de disciplines. En als er mensen zijn die nog op zoek zijn naar een zwemmer, fietser of loper, dan is de facebookpagina van de GUV Triathlon Aalten natuurlijk een mooi forum om een bericht te plaatsen. De organisatie heeft overigens de Nederlandse Triathlon Bond, www.triathlonbond.nl ingeschakeld om haar te adviseren.
Eén team al aangemeld
Van de deelname van één trio-team zijn de organisatoren al zeker. De voorzitters van de drie verenigingen riepen bij het eerste overleg gekscherend dat zij natuurlijk het goede voorbeeld moeten geven. En dat hebben de organisatoren even vastgelegd. Dave Posthumus van AVA, Wilmar Westerveld van Natare en Piet Kraaijeveld van De Peddelaars zullen samen aan de start staan. :

De organisatie is op dit moment druk doende om alles op poten te zetten. Het exacte programma staat nog niet vast. Dus de starttijden bijvoorbeeld volgen later. De inschrijving opent over enkele weken en is via de website te benaderen (bron).

Geen opmerkingen: