zaterdag 7 januari 2017

AVA'70 haalt kerstbomen op in Aalten

De kerstbomen ophalers van AVA'70
Met ruim 50 personen ging atletiekvereniging AVA'70 zaterdagmorgen al vroeg op pad om in Aalten de kerstbomen op te halen. Aan het begin van de middag was de opbrengst maar liefst 1.344 bomen. Vincent Scholten vatte zijn belevenissen van deze morgen als volgt samen.

"Talent is het hebben van een unieke gave, een natuurlijke aanleg. Talent wordt zichtbaar in elke activiteit die moeiteloos gaat en die je voldoening geeft. Als je doet waar je goed in bent, dan vliegt de tijd". Zaterdagmorgen, 7 januari 2017.... traditioneel wordt door een peloton vrijwilligers van AVA'70 een klopjacht gehouden om zoveel mogelijk kerstbomen op te sporen, aan te houden en naar de eeuwige jachtvelden van Aalbers te brengen. Net als ieder jaar was ook dit jaar de wijk "Kobus" erg geliefd onder de vrijwilligers. Wekenlang werd gevochten om een plekje in de grote grijze bestelbus met dito aanhangwagentje.... goed voor 15 kerstbomen per rit !! Oud gediende Eric Hoogerbrug, met diens tandzaag, was uiteraard één van de personen die de "rookies" Gerben Schepers, Peter Roedema en Lisa te Molder van nuttige tips kon voorzien. Het trio zat dan ook enigszins gespannen in de bus in afwachting wat allemaal komen zou.

Opel garage Kempers is jaarlijks de 1e tussenstop. Ieder jaar altijd de 1e klant. Wat schetst onze verbazing.... in de showroom stond de 3 meter hoge kerstboom, voorzien van kerstballen en felle lampjes. Dat kan natuurlijk niet... zo gaan wij niet met AVA'70 om. Eric liet de "rookies" even zien dat er met ons geen spelletje gespeeld kan worden en beveelde de verkopers tot onmiddellijke ontmanteling van de kerstboom, 15 minuten later lag het mooie exemplaar bij ons op de aanhangwagen. De oversteek naar de "Goudkust" van Aalten kon worden gemaakt. Menig AVA'70 loper of loopster is de trotse bezitter van een "guitig" stulpje in deze mooie wijk. Een mooie gelegenheid voor Lisa om ook in deze hoek van Aalten te integreren. Na een korte rondleiding langs de villa's van onder andere Henrie Drenthel, Eddy Rensing, Gijs Oosterholt, Gerdie Duenk en Evelien Hillen was Lisa dusdanig onder de indruk dat ze begon te twijfelen of Zieuwent wel haar beloofde dorp is.

Nu weten wij allemaal dat Lisa van het talent barst. Al snel verworf ze in de bus een plekje op de achterbank. Strategisch in het midden gezeten, zodat ze niet of nauwelijks uit de bus hoefde te komen. Met de sterke en snelle mannen Eric en Peter, respectievelijk rechts en links van haar, wierp zij zich op als "notulist".... wat kan die vrouw met een vork schrijven zeg. Plots riep ze: "Ik wil ook wel eens een kerstboom doormidden zagen". Bij het aanschouwen van een 2,5 meter hoog gewillig slachtoffer, sprong ze soepeltjes uit de bus. Als een volleerd boswachter hanteerde ze de handzaag en kliefde de kerstboom in luttele seconden in tweeën. Wat een talent !! Trots en met een brede glimlach stapte ze weer in de bus, pakte haar notulenblaadje en zette een streepje bij het aantal.

Na een kleine 3 uurtjes rondrijden stonden 65 streepjes op het papier. Van deze 65 streepjes lagen er ongeveer 45 aan de linkerkant van het wegdek. Of dit "toeval" was of door het uitvoeren van een uitgekiende rijroute van de chauffeur, moet nog nader worden bekeken. Feit was wel dat rechtszittende manager/directeur Gerben meer tijd had voor het onderhouden van zijn sociale contacten, dan het daadwerkelijk slepen van kerstbomen. Volgend jaar zal vooraf geloot gaan worden wie waar in de bus mag zitten......

Geen opmerkingen: