vrijdag 27 januari 2017

AVA'70 ontdekt Core training

Zo kwamen er vorige week maar liefst 25 atleten van AVA`70 in actie en er kan dan ook gerust gesteld worden dat AVA`70 de core-training definitief heeft ontdekt
Trainer Mark te Brake komt op het ogenblik bijna oefenmatjes tekort, om alle deelnemers aan de Core Stability te voorzien van een exemplaar. Ruim een jaar geleden begon de kersverse fysiotherapeut met deze trainingen in het krachthonk van AVA`70 met een handjevol fanatiekelingen. Het programma bestaat wekelijks uit een warming-up en een circuitvorm met als doel om kracht en lenigheid bij de atleten te vergroten. In de praktijk blijkt het trainen van alle spiergroepen in het lichaam, die van belang zijn bij het hardlopen, een behoorlijk ondergeschoven kindje. De BBB-training (Buik, Billen, Benen) kon zich langzaam maar zeker verheugen in een steeds groter wordende groep deelnemers.

Gedurende de wintermaanden is Mark met zijn gevolg uitgeweken naar de gymzaal van scholengemeenschap Schaersvoorde en dit blijkt een groot succes te zijn. Zo kwamen er vorige week maar liefst 25 atleten van AVA`70 in actie en er kan dan ook gerust gesteld worden dat AVA`70 de core-training definitief heeft “ontdekt.” Na de winterperiode zullen de trainingen weer op het complex van AVA`70 plaatsvinden, al kan het krachthonk deze aantallen niet aan. Het moet gek gaan, wil er voor dit luxeprobleem geen oplossing komen. Voorlopig kan er echter op de vrijdagavond nog lekker indoor gewerkt worden in de gymzaal. In principe kan iedereen deelnemen aan de Core-Stability-training, die om 19.00 uur begint. Ook nieuwsgierig? Kom gerust een keer langs! (FR)

Geen opmerkingen: