vrijdag 6 januari 2017

Kanjers voor Kanjers verblijdt Ibrahim Ali

Ibrahim Ali te midden van het Hanzesport Running Top Team (foto Theo Huijskes)
Ibrahim Ali uit Groenlo, net 16 jaar oud, is het nieuwe jaar 2017 extra geïnspireerd begonnen. Op de avond van de derde januari werd het lid van Atletiekvereniging Hanzesport in het clubgebouw in Zutphen, te midden van zijn teamgenoten en trainer, verblijd met een schitterend cadeau van de Stichting Kanjers voor Kanjers. Een cadeau dat voornamelijk bestaat uit sportkleding en -schoenen ten behoeve van de uitoefening van Ibrahim's dagelijks geliefde bezigheid, de hardloopsport. Namens Kanjers van Kanjers waren Jackie Koppelman en Danielle Stokkers, naar Zutphen getogen om onder het genot van het gebruikelijke glas champagne het superblije aanstormende talent te verrassen.

Door Theo Huijskes

Ibrahim Ali woont met zijn ouders, broers en zus, allen gevlucht vanuit Somalië, sinds juni 2013 in Nederland en op dit moment in Groenlo. Ibrahim, door alle kenners aangemerkt als een extreem groot natuurtalent, traint met andere toptalenten in het Hanzesport Running Top Team in Zutphen. Tweemaal in de week gaat hij daarvoor met de trein vanuit Lievelde naar Zutphen. Daarnaast traint hij nog één keer per week in Lochem en drie keer per week in Groenlo. Dit laatste voornamelijk op de Besselinkschans in Lievelde. Daarnaast volgt hij de middelbare school Pronova in Winterswijk.

Trainer/coach Herman IJzerman uit Ruurlo vertelt vol trots dat Ibrahim nu al behoort tot de absolute top van Nederland. "Het is de bedoeling dat Ibrahim zich helemaal gaat toeleggen op de 5 en 10 kilometer om vandaar uit, wanneer hij midden 20 jaar is, het marathonwerk op te pakken. Wat betreft 2017 doet hij er alles aan om de 1500 meter binnen de 4 minuten te lopen. Zijn snelste tijd op die afstand is thans 4.09. Daarnaast wil hij op de 800 meter, waarop zijn snelste tijd thans 1.59 is, naar een tijd van 1.55."

IJzerman roemt de mentaliteit van Abrahim Ali. "Het is echt onvoorstelbaar wat deze jongen op een nog zo'n jeugdige leeftijd over heeft voor de sport. Hij leeft er helemaal voor. Ook wanneer hij ziek is, wil hij zijn bed uit om te trainen. Een karaktervolle, tevens aardige jongen, waarmee het fijn werken is. Maar wat wil je, hij loopt de 5 kilometer nu al binnen de 15 minuten, dat dus met een snelheid van meer dan 20 kilometer per uur. In de C-jeugd behoort hij tot de top 3 van Nederland en na zijn overgang naar de B-jeugd streeft hij één doel na en dat is een plek bij de beste 5 van Nederland." 

Ibrahim Ali, die zelf maar één grote droom heeft en dat is ooit uit te mogen komen op de Olympische Spelen, staat ietwat verlegen in een hoekje, maar straalt tegelijkertijd van alle kanten. "Ik ben heel blij met de nieuwe kleding en het nieuwe schoeisel en daarvoor Kanjers voor Kanjers heel dankbaar." (bron)

Geen opmerkingen: