woensdag 4 januari 2017

Terugblik op het jaar 2016

Wehl - 19.39 minuten
De eerste wedstrijd in het jaar 2016 is de Nieuwjaarsrun in Zieuwent waar ik met een tijd van 20.06 minuten maar enkele seconden boven mijn beoogde streeftijd op de vijf kilometer blijf. Dat geeft direct een goede motivatie om door te gaan en het geloof dat er dit jaar nog weer een tijd van onder de 20 minuten in kan zitten. Daarna ben ik er nog vier keer dichtbij geweest, maar moet ik tot oktober wachten om er onder te duiken (19.39 minuten). In Wehl heb ik denk ik mijn beste wedstrijd van het jaar gelopen. Alles zat daar ook mee; een mooi parcours, bijna windstil weer, goede benen en een lekker groepje om in te lopen. Daarna kan ik met de laatste Boekeldercross nog een keer onder de befaamde 20 minuten grens (19.58 minuten) duiken.

In februari doe ik, samen met Ingrid van Zolingen en Marco van Rijs, mee aan de Slangenburg Trail en ook kan ik deze maand mijn doelstelling op de 10 kilometer (42.00 minuten) al verwezenlijken. In het Duitse Vreden loop ik een tijd van 41.55 minuten en houdt ik dus net vijf seconden over. In maart tijdens de Halve Marathon van Utrecht blijf ik mooi onder de 1 uur en 35 minuten (1:34:16). Van de vijf doelen die ik me voor 2016 heb gesteld, heb ik er dus drie gehaald en twee afstanden (15 kilometer en 10 Engelse Mijl) heb ik dit jaar niet gelopen. In de maand april zijn we met een bus vol atleten en toeschouwers naar de Marathon van Rotterdam geweest. Velen lopen hun eerste marathon en iedereen heeft de afstand keurig uitgelopen. Zelf houd ik het op een kwart marathon om later de AVA'70 atleten te kunnen zien finishen. Begin juni gaan we met onze vereniging naar onze vrienden in het Duitse Ellewick. Naast prima prestaties gaan we ook met 20 liter bier naar huis, als dank voor de grootste vereniging die zich heeft ingeschreven. Later in de maand hebben we dit tijdens een gezellige avond opgemaakt. 

Eind juni staat er een nieuwe wedstrijd, the King of the Beeklaan, op de kalender. Na enkele maanden van onderling 'gesteggel', moet het zaterdag 25 juni gebeuren. Het wedstrijdreglement is simpel. Alle namen van de deelnemers gaan in de grabbelton. Via loting wordt bepaald wie het tegen elkaar opnemen. Geen horloges, elektronische tijdwaarneming of andere fratsen, gewoon lopen alsof je leven ervan afhangt. De winnaars gaan naar de volgende ronde en strijden verder om de titel ‘King of the Beeklaan 2016’. Er ontstaat een geweldige strijd en een prachtig spektakel! Bij de mannen blijkt Björn Demkes de sterkste, die in de finale Bram Wevers verslaat. De Queen is Linde Klein Nibbelink, ze blijft in de finale outsider Lisa te Molder voor. De King en de Queen hebben 5 respectievelijk 4 keer de steile wand moeten beklimmen om de eretitel te bemachtigen. Respect en een balkonscene valt hun ten deel. Dit jaar zal het spektakel op zaterdagavond 1 juli plaats vinden.

In september worden we met onze werkgever Estinea, tijdens de Zorgmarathon op Papendal, 2e van Nederland. Een prachtige prestatie al hadden we stiekem misschien op ietsje meer gehoopt. Eind oktober zijn we wederom met een bus vol AVA'70 atleten naar de Diepe Hel Holterberg Loop in Nijverdal geweest om mee te doen aan de 20 kilometer wedstrijd. Een prachtige dag wordt door iedereen goed afgesloten. Daarnaast heb ik dit jaar aan enkele baanwedstrijden deelgenomen bij AVA'70. Een 100 meter in 15.50 seconden, een 400 meter in 1.07 minuten, een 1.500 meter in 5.21 minuten en een iets  tegenvallende 3 kilometer in 12.14 minuten. Deze wedstrijden verdienen eigenlijk iets meer deelnemers. 

Wat de site betreft dacht ik in 2015 de top met 243.000 bezoekers wel aangetikt te hebben maar dit jaar kwamen er nog 70% meer bezoekers (413.600). Eén van de oorzaken hiervan is dat vanaf april ieder artikel ook op facebook geplaatst wordt. Zullen we dit jaar nog dichter in de buurt kunnen komen van de half miljoen bezoekers?

Mijn doelen voor 2017 zijn de volgende:
5 kilometer - onder de 20 minuten
10 kilometer - onder de 42.30 minuten
15 kilometer - onder de 66 minuten
10 Engelse Mijlen - onder de 71 minuten
Halve Marathon - onder de 96 minuten
Aalten - King of the Beeklaan

Rotterdam - (Kwart) Marathon
Nijverdal - Diepe Hel Holterbergloop

1 opmerking:

Rinke zei

Prachtige prestaties Geert! Je mag trots zijn op je zelf!