zondag 29 januari 2017

Verslag van de 2e Winterbosloop in Beek

Remi Rondeel
Remi Rondeel zegeviert op eenzame hoogte in 2e Beekse bosloop

Door Benno Stevering

BEEK – De 2e editie van de Beekse bosloopcompetitie kende zondagochtend een zege voor Remi Rondeel uit Zelhem. De lange Argonaut realiseerde met krachtige stappen een winnende tijd van  36.36 minuten. ‘’Mijn schema gaf een minuut sneller aan, maar het  was pittig en zwaar lopen bult op- en afwaarts. Op het drassige parcours in Beek stond de wind ongunstig en was het lastig een schoenkeuze te maken. Extra gas gaf ik in de eerste van vier ronden om Jorik Huizinga op afstand te houden. Ik had gehoopt om tegen Tom van Beusekom uit Duiven te lopen die een mooie progressie doormaakt, maar die was er niet.’’ Rondeel loopt binnenkort de 25 in Apeldoorn en de 30 km in de Vordense Achtkastelenloop. Voorafgaand aan de Rotterdam marathon zal hij ook nog een aantal tien kilometers in de regio meepakken.  ‘’Beek is altijd een mooie wedstrijd. Leuk dat pa naast het parcours mijn verrichtingen gadeslaat als toeschouwer. Dat stimuleert. Maar met meer dan honderd wekelijkse trainingskilometers merk je dat de snelheid afneemt in de aanloop naar de marathon. Mijn pr op de Enschedese marathon is 2.34.51 uur. In Rotterdam wil ik 2.35 uur lopen.’’  Met een tweede tijd van 38.32 minuten kwam Jorik Huizinga uit Doetinchem in Beek over de meet. Bo Meerbeek was de rapste dame op de tien kilometer, gevolgd door Marian van Hilst uit Steenderen. Master triatlete Van Hilst heeft in het naseizoen haar zinnen gezet op  het  EK hele triatlon Almere. Haar partner Wim van Hilst nestelde zich voorin op de tien kilometer. Bij de masters richt hij zich op de triatlons in het voorseizoen in Didam en Nieuwkoop. Verder onder de deelnemers ook actief triatleet Marcel Gierman uit Zevenaar. Verder deden ook Hans Nas (Zeddam), Carel Lueb (Wehl) en Clemens Krus (Kilder) weer goede zaken. 

Met een goede parcoursverkenning daags ervoor was het Edwin Wissema uit Didam die de winst op de vijf kilometer pakte in 16.36 minuten. Veertien dagen vertoefde hij in Turkije in het appartement van zijn ouders. Daar heeft hij prima kunnen trainen onder een temperatuur van achttien graden.  ‘’In Turkije kennen ze niet zoveel wedstrijden als we hier in Nederland kennen op hardloopgebied. Dat is daar compleet anders geregeld. Wel hebben we vorig jaar nog de EK triatlon gekeken. Dat is dan wel weer leuk om te zien. Mijn afzet in Beek ging wat minder op het natte parcours en de wind volop op kop waardoor ik nagenoeg dezelfde tijd als vorig jaar realiseerde. Het meest ideale zou zijn als ik met de Awal jongens van Argo mee had kunnen lopen, maar die kozen voor een andere wedstrijd. Volgende week zal ik wat behoudener lopen en hoop ik op de aanwezigheid van een groep snelle lopers die elkaar naar een snellere tijd stuwen. Vorige week was de ondergrond van het parcours nog vrij hard. Nu lag het vol met plassen en was het vrij nat. Wel waren de paden redelijk goed begaanbaar, een echte cross. Alle lof voor de organisatie voor de perfecte wedstrijd. Over twee weken wil ik pieken in de Schoorlse duinen bij het NK tien kilometer en hoop op een podiumplek. Ik heb daar in Schoorl al wel eens een derde, vierde en vijfde plek behaald. Nu hoop ik dat het vele trainen beloond gaat worden in mijn piekwedstrijd.’’ Thijs van Aalten uit Terborg werd tweede in 16.58 minuten en finishte voor Jordy Kloet van Argo die 17.44 minuten nodig had. Kloet verstevigt wel zijn eerste plek in het tussenklassement op de vijf kilometer. De snelste veteraan bij de vijftig plussers Fred Keurntjes uit Zevenaar liep zich naar een tijd van 18.01 minuten. Bij de zestig plussers streed Willy Gunsing uit Zevenaar met Andre Jorrits uit Doetinchem. In het tussenklassement is Gunsing met een inhaalrace bezig. 

Annemiek Keijser uit Arnhem werd snelste dame in 20.10 minuten voor de winnares van vorige week, Kerstin van Embden uit Elten die dit keer 21 minuten realiseerde. Linde Klein Nibbelink uit Bredevoort pakte de derde plek met 21.39 minuten. Ilona Hermsen uit Lengel was niet ver verwijderd van haar eigen parcoursrecord bij de veteranen dames. Tijmen Wisselink van Argo won net als vorige week de twee kilometer in 7.14 minuten. Op negen tellen werd Thomas Gonggrijp van Atletico’73 tweede voor clubgenoot Luuk Reijers die 7.42 minuten klokte. Ton van Zeben van Argo was de snelste pupil op de 1 kilometer. Hij had 3.46 minuten nodig voor deze afstand en finishte 9 tellen voor de winnaar van vorige week Cas Terbraak van Argo. Isa Sliedrecht uit Zevenaar was de rapste pupil bij de meisjes met 4.14 minuten.  In totaal kreeg de organiserende Stichting Omloop Beek 275 deelnemers aan de start. Daar waar er vorige week drie records werden aangescherpt, bleven dit keer de parcoursrecords intact.
Linde Klein Nibbelink

Geen opmerkingen: