zaterdag 25 augustus 2018

Plog Run in Duiven geslaagd

Deelnemers aan de Plogrun
Zaterdag, 25 augustus was het dan zover, de allereerste Plogging die Loongroep FRoS in samenwerking met de Stichting GoClean de Liemers heeft georganiseerd. De verwachte ochtendregen bleef uit, wat niet uitbleef was een prachtige opkomst van mensen die zich willen inzetten voor een schone omgeving  en dit op een sportieve manier willen uitvoeren. In totaal een kleine honderd man, vrouw, kind en hond namen deel aan deze allereerste Plogging. Er waren in totaal 10 routes die varieerden van 2 tot en met 10 km die wandelend, hardlopend of rollend kon worden afgelegd. 

Het enthousiasme waarmee men aan de slag ging was overweldigend. Al ploggend kom je er achter, dat er meer zwerfafval op straat, in de struiken, op de stoep, in de goot, in de sloot ligt dan dat je op het eerste gezicht zou zeggen. Jammer, dat dit soort acties nodig zijn en dat er mensen zijn, die maar gewoon alles van zich afgooien. Hoe kun je je eigen nest vervuilen? De opbrengst van vandaag was (helaas) veel, heel veel, nee ontzettend veel. Niet alleen papier, blikjes, plastic flessen, bierflessen, wijnflessen, maar ook jerrycans, gietijzeren pan en zelfs een afgedankte printer. De dames van GoClean die alles gaan uitzoeken en registreren zullen hier nog lang mee bezig zijn, heel veel respect voor het geduld en zeker succes gewenst!

Het enthousiasme van de deelnemers is natuurlijk geweldig en hartverwarmend, dat er zoveel mensen zijn die bereid zijn om zwerfafval van dorpsgenoten op te ruimen én Plogging is een geweldig initiatief, maar eerlijk gezegd zou dit niet nodig moeten zijn. Er moet besef komen wat de gevolgen zijn voor de natuur en voor de mens zelf. GoClean is een pracht initiatief met gedreven mensen die dit zullen uitdragen. Mooi, dat FRoS hier een bijdrage aan mag leveren. Top! (bron)

Geen opmerkingen: