donderdag 23 augustus 2018

Zevenheuvelenloop in Nijmegen

De kilometerpunten staan allemaal mooi aangegeven
Als je enkele dagen in Nijmegen bent dan wil je toch ook proberen om even wat tijd vrij te maken om een keer de hardloopschoenen aan te doen. Waar ga je dan dit keer lopen, loop je een bestaande- of maak je een eigen route? In het verleden heb ik zeker drie keer aan de Zevenheuvelenloop mee gedaan en het lijkt me leuk om deze ook eens een keer met zomerse temperaturen te gaan lopen. Ik ken de route goed maar deze is zelfs enkele jaren geleden nog voorzien van vaste kilometeraanduidingen en er wordt ook aangegeven waar je af moet slaan. Verkeerd lopen kan dus bijna niet!

Vanaf mijn verblijf is het ruim drie kilometer fietsen naar de start aan de Groesbeekseweg 118, ongeveer 30 meter voor de Sumatrastraat. Ik parkeer mijn fiets bij een café en loop over de Nijmeegse Baan naar de Derdebaan. De eerste vijf kilometers zijn verraderlijk door het vals plat en met de vele verkeerslichten moet ik een aantal keren stoppen. Het middenstuk kent enkele pittige heuvels en voert over de Zevenheuvelenweg, het mooiste gedeelte van de route. 

Via de Meerwijksjeelaan, de Postweg en de Molenbosweg kom ik op de Oude Kleefsebaan. De laatste vier kilometers gaan over de Kwakkenbergweg, Postweg, Gelderselaan overwegend vals plat naar beneden en na  ongeveer 85 minuten (netto looptijd) ben ik weer op de Groesbeekseweg. Met een training loop je een stuk ontspannender dan met een wedstrijd en krijg je eigenlijk ook veel meer van de omgeving mee. Ik overweeg nog even naar café Frowein te gaan om een afzakkertje te nemen maar daar is het nog te vroeg voor! 

Klik op de link voor enkele foto's

fotoalbum


Geen opmerkingen: