donderdag 4 juli 2019

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 211

Bart Wesselink
Is Bart misschien toch van dubbelglas?

Bart Wesselink houdt al jaren in zijn eentje alle Achterhoekse fysiotherapeuten van de straat. Van een gebroken oorschelp tot een lekkende knieschijf en van een spastische rib tot een instabiele bekkenbodem, Bart kan overal over meepraten. Niets blijft hem bespaard. in vergelijking tot Bart is Arjen Robben onbreekbaar. Hierdoor gaat de goedlachse Brevoorter al jaren door het leven als  ‘de man van glas’. 

Het gevaar ligt voor Bart altijd op de loer. Bij een milde oostenwind loopt hij zomaar het risico dat zijn schouder uit de kom waait. Bij het afstappen van een stoeprandje is eveneens voorzichtigheid geboden, want een verbrijzeld scheenbeen is in zijn geval niet ondenkbaar. Toen hij onlangs weer aantrad voor het Ava70-competitieteam, hielden zijn ploeggenoten hun hart vast. Er werden met andere teams zelfs weddenschappen afgesloten over de te verwachten kwetsuur. Enkele naïevelingen gokten erop dat Bart heel zou blijven na zijn 200 meter, hier werd smakelijk om gelachen. Het was even schrikken toen Bart daadwerkelijk geen schade had opgelopen. Drie dagen later bleek hij nog geen enkele therapeut bezocht te hebben, de vlag kon uit. In de Ardennen nam hij opnieuw een groot risico; deelname aan een trail over 10 kilometer. Een begeleidingsteam van vier atleten gingen met hem op pad. De groep stond in directe verbinding met een ambulance en een traumahelikopter maar wederom hield het lichaam het. Een bedevaartstocht naar Kevelaer of een onderdompeling in het geneeskrachtige water van Lourdes? Hij is al drie maanden fit!

De volgende zware beproeving was een concert van Rammstein in de Kuip. Hij danste en sprong bij ieder nummer en zelfs tijdens de welbekende ‘moshpits’ liep hij geen schedelbasisfractuur op, de medici in de Achterhoek stonden voor een raadsel. Enkele fysiotherapeuten in Oost-Nederland verkeren zelfs al in financiële nood. Ook de laatste hindernis nam hij zonder problemen: zijn eigen Bar(g)loop (volgend jaar weer?). Hij dartelde lichtvoetig over het schitterende parcours. Na het Bargfeest van zaterdag belandde hij - na het veertiende mixdrankje - bijna in een coma maar zelfs dit wist hij te voorkomen.

Is hier sprake van tijdelijke fitheid of is Bart misschien toch van dubbelglas?

Geen opmerkingen: