zondag 7 juli 2019

Mooie prestatie Bjorn Demkes bij halve triathlon van Didam

Bjorn Demkes
Björn heeft al een paar jaar in zijn hoofd om de hele triatlon van Almere te gaan doen. Dit jaar moest het er dan maar van komen. Ik was de verstandigste van ons twee door aan te geven dat misschien eerst de halve een optie zou kunnen zijn. Ja, Björn had zich al voor de halve van Didam ingeschreven. Nu het trainen nog. Hoe train je voor zoiets. Zwemles op de maandag avond bij Eddie Lamers. Hardlopen was niet zo moeilijk. Het fietsen. Dat was toch wel een dingetje. Niet Björn zijn sterkste onderdeel. Tuurlijk moest er een tijdritfiets komen. Op een dinsdagavond laat naar Leiden. Björn had via Marktplaats een redelijk goedkope tijdritfiets zien staan. Ja dacht ik, laat ik maar mee gaan voor het afdingen(haha). We hadden alle twee geen verstand van de fiets. We kwamen ergens boven op een zolder etage terecht. Ik had er geen goed gevoel bij. Het leek wel een drugspand. De fiets stond in de keuken. Björn zag geen gevaar meer, alleen de fiets en ooh wat zou deze blits staan en hier zou hij vast en zeker ook harder mee kunnen fietsen. De fiets toch maar meegenomen en op naar de fietstrainingen.

Elke week nam Björn zijn andere racefiets mee in de vrachtwagen en fietste dan na het werk vanuit Brabant of waar dan ook naar huis. Zo maakte hij zijn kilometers wel. Een mooie koppeltraining van 40km fietsen, 7km hardlopen, 40km fietsen en 7km lopen met triatlon koning Gijs Oosterholt deed Björn besluiten om toch maar geen hele triatlon te doen. Dit jaar in ieder geval niet. Gijs fietste zo makkelijk en hard, Björn moest zo hard werken met fietsen dat hij totaal kapot thuis kwam. Ik zei: " geen hele triatlon dit jaar." Nee zei Björn. Daarna een mooi trainingsweekend met 8 mede triatlonatleten in Lochem, maakte zijn trainingsuren ook weer compleet. Zo kwam de halve steeds dichterbij. De kwart in Bredevoort stond eerst nog op het programma.  Dat 3 dagen kermis in Lievelde geen goede voorbereiding was voor een kwart triatlon bleek wel. Björn stapte na het onderdeel fietsen uit. 

Triatlon Didam
Björn's eerste onderdeel zwemmen ging goed. Het fietsen. Björn zag er fit uit met het fietsen. Het fietsen ging ook goed. Het looponderdeel. Dit ging niet zo lekker. Bij 10 kilometer kreeg hij al last van kramp en steken in de zij. Met moeite liep hij de 21 km uit. Maar wat prachtig toch. Björn finisht zijn eerste halve triatlon onder de 5 uur. 4 uur en 51 minuten om precies te zijn. Het eerste wat Björn tegen mij zei bij de finish:" voor mij geen hele triatlon." Haha dat zal nog wel veranderen. Gijs Oosterholt, Bianca Piek en Mirjam Lammers ook gefeliciteerd met het finishen van de halve triatlon. Angelique Vrijdag en Björn Rossel hebben de achtste triatlon ook weer mooi volbracht.

Nu snel herstellen, want woensdag staat zijn volgende uitdaging alweer op het programma. Namelijk de marathon lopen op de 300 meter atletiekbaan van Ava. Hierbij is iedereen uitgenodigd om een stukje mee te lopen en Björn aan te moedigen. Je moet wel een beetje gek zijn of niet sporen om dit te doen, maar ja je bent maar 1 keer 42 jaar en 195 dagen. Is toch niet gek dat ik Björn soms niet meer bij kan houden. Maar toch  een mooie gedachte van Björn. Succes woensdag. 

Groetjes Katja

Geen opmerkingen: