dinsdag 23 juli 2019

Groede 4e Zomerloop 6,6 km - 35.32 min - 36e plaats

Voor het kerkje bij de ingang van het sportpark van VV Groede
Na een heerlijke dag aan het strand met tropische temperaturen van dik boven de 30 graden staat op de 2e dag van onze vakantie de Zomerloop in Groede op het programma. Na IJzendijke, Nieuwvliet en Retranchement is het de vierde loop in een reeks van zes dinsdagavonden op Zeeuws Vlaanderen, hierna volgen nog Cadzand en Zuidzande. Ik twijfel of ik er aan zal deelnemen want het is wel erg warm en Ina verklaart me voor gek. Maar ja, als je eenmaal wat in het hoofd hebt, dan ......

Het plaatsje Groede is een kilometer of vijf fietsen van ons vakantiepark en het is inderdaad behoorlijk warm. Via internet heb ik gezien dat het ronden van 3.3 kilometer zijn, die je 1, 2 of 3 keer kunt lopen. Op de fiets zit ik na te denken of ik de middellange of langste afstand ga lopen en ik heb me voorgenomen om dit ongeveer in een tempo van 5.30 minuten per kilometer te gaan doen, een mooie training. Als we op het sportpark aankomen hoef ik die keuze niet meer te maken omdat vanwege de extreme warmte de langste afstand vervalt. Ik begin nu zelfs even te twijfelen tussen de andere twee afstanden maar een rondje van 3.3 kilometer is me net te gek af.

Na het inschrijven hoor ik iemand van de organisatie zeggen. 'Meestal zijn er rond de 200 deelnemers, laten we er vanavond dan eens 100 hebben' maar die zijn nog in geen velden of wegen te bekennen. We gaan buiten op een bankje zitten en ik vraag me af waar de start eigenlijk is, want niets wijst er op dat hier over een goede drie kwartier een hardloopwedstrijd is. Toch komen de deelnemers langzaam binnen en net voordat de jeugdlopen op het punt van beginnen staan komt iedereen in beweging. We lopen met ons allen dwars het voetbalveld over naar de weg die er achter ligt en warempel daar staat het bekende caravannetje dat ik nog ken van wat loopjes in voorgaande jaren.

De 3.3 en 6.6 kilometer beginnen gelijktijdig en ik start vanaf de achterste rij, ook wel eens leuk om mee te maken. We lopen eigenlijk vier lange wegen door de Groedese polders en als je dan vier keer linksaf slaat moet je ongeveer vanzelf weer op het beginpunt uitkomen. Dit blijkt inderdaad te kloppen en de eerste ronde kom ik door in precies 18 minuten, ik houd me dus prima aan mijn voorgenomen kilometertijden. Veel atleten in mijn buurt stoppen er mee omdat ze hun 3.3 kilometer er op hebben zitten en ik begin aan mijn tweede ronde. Deze loop ik heel iets sneller, haal nog enkele mensen in maar kom achter in het veld over de finish. Met het inleveren van mijn startnummer krijg ik zelfs nog een consumptiebon en dat allemaal voor een schamele vier euro. Volgende week gaan we naar Cadzand!

Geen opmerkingen: