zaterdag 2 november 2019

Aalten 1e Boekeldercross 5 km - 22.22 min - 5e plaats M50

Vanuit Klein Zwitserland draaien we de Grevinkweg op

Zaterdag 2 november heeft de 1e Boekeldercross van dit jaar plaats gevonden, na deze editie zijn er nog drie zaterdagen. Het is altijd leuk om in een competitie mee te doen in je eigen woonplaats, je moet drie wedstrijden lopen om voor het klassement in aanmerking te komen. Als ik aan kom fietsen bij het Romienendal is het al erg druk en valt mij gelijk op dat de tijdwaarnemers nu in een mooie schaftkeet hun onderkomen hebben. Ze zitten er voor dit jaar dus droog en warmpjes bij. In een eerder artikel deze week is al aangegeven hoe snel ze de uitslagen altijd op de site hebben staan, wat door de lopers erg gewaardeerd wordt.

De laatste wedstrijd die ik heb gelopen is de Kramp Run in Varsseveld en dat is al acht weken geleden. Weinig wedstrijdritme in de benen maar ik heb de laatste weken gelukkig wel weer helemaal blessurevrij kunnen trainen. Een erg fijn gevoel als je nergens last meer van hebt. Ik probeer vandaag voor een tijd van tussen de 22 en 23 minuten te gaan en start voor mijn doen iets rustiger. De eerste kilometer gaat rond de 4.15 minuten en dat gaat me eigenlijk goed af. Ik kijk eens om me heen en heb een aantal bekende lopers in de buurt lopen.

Eén van deze atleten is Rob Berkelder, mijn vaste maandelijkse woensdagmorgen trainingsmaatje. De laatste wedstrijden liep hij meestal voor me maar ik kan er nu aardig bij in de buurt blijven. Rob traint een stuk minder en moet dit halverwege wat bekopen. Net na het stuk waar de beruchte boomstam uit het parcours is gehaald loop ik heel langzaam wat bij hem weg. In de laatste honderden meters is het parcours nog wat aangepast en lopen we om de sloot heen in de richting van de finish, waar ik in 22.22 minuten over de streep ga.

Als ik later op de middag naar de uitslagen kijk ben ik 5e in mijn leeftijdsklasse geworden. De Duitser Friedhelm Betting heeft al een voorsprong van bijna drie minuten maar met een minimale achterstand van vier seconden op de nummer 2 en twee seconden op de nummer 3 is er verder nog van alles mogelijk. Komende zaterdag ben ik er niet bij maar de laatste wedstrijden hoop ik toch nog voor het klassement in aanmerking te kunnen komen. Tom loopt een prachtige wedstrijd en komt ruim onder de 20 minuten (19.45 min) over de finish, een mooie 7e plaats in zijn categorie.
Tom in actie op de laatste 100 meter

Geen opmerkingen: