vrijdag 29 november 2019

Road to Marathon van Rotterdam 2020 - deel 3

De Rotterdamse AVA'70 groep van 10 april 2016
Nu de Boekeldercross weer achter ons ligt, gaan we heel langzaam al eens iets denken aan de Marathon van Rotterdam op zondag 5 april. Op dit moment staan we daar met 45 AVA'70 atleten aan de start, 31 voor de marathon, 2 voor de halve marathon (Business marathon) en 12 voor de kwart marathon. Dat is al bijna een bus vol met alleen maar lopers! Prachtig dat we er met zovelen naar toe gaan.

Wim Brinkman heeft een weekend duurloopschema vastgesteld en voor de mailinglijst hebben zich inmiddels al ruim 60 atleten opgegeven die wel eens mee willen lopen. Naast bovengenoemde personen zijn er dus ook een aantal atleten bij die zich niet voor Rotterdam hebben opgegeven maar zich wel eens aan het langere duurwerk willen wagen om te kijken hoe het hun bevalt. Door de week worden, naast eigen initiatief, de gewone wekelijkse trainingen bij je eigen loopgroep gevolgd. 

Ik heb mij dit jaar opgegeven voor de 15 kilometer van de Montferland Run in 's-Heerenberg op zondag 1 december. Hier wil ik niet voluit gaan maar ik wil deze, met een schuin oog op Rotterdam, proberen te lopen in een tempo van 5.20 minuten per kilometer voor een eindtijd van 1.20 uur. Misschien zijn er wel atleten die in dit tempo met me mee willen lopen? Ik hoor het graag.

In januari 2020 begint eigenlijk het schema voor Rotterdam. Naast de langere duurlopen willen we in deze voorbereiding drie langere wedstrijden lopen. Op zondag 2 februari de 25 kilometer van de Asselronde in Apeldoorn, op zaterdag 15 februari de 21.1 kilometer van de Jutberg Trail in Dieren en op zondag 1 maart de 30 kilometer van Vorden. De halve marathon van Vreden (D) en Vorden vielen achteraf in hetzelfde weekend. Ik wens iedereen veel succes toe met de voorbereidingen.

Geen opmerkingen: