zaterdag 23 november 2019

Aalten 4e Boekeldercross 5 km - 22.11 min - 3e plaats M50

De laatste 100 meter van de Boekeldercross 2019
Afgelopen zaterdag was al weer de laatste Boekeldercross en ook dit jaar was er weer een geweldige belangstelling om aan één of meerdere wedstrijden mee te doen, ruim 1.500 atleten stonden dan ook aan de start. Zelf heb ik aan drie wedstrijden mee gedaan en kwam zodoende ook in aanmerking voor het eindklassement. Hierin speelde ik met mijn 5e plaats geen rol van betekenis.

Voor het startschot van de 4e Boekeldercross had ik eigenlijk weinig zin om te lopen en was absoluut niet gemotiveerd. Of het nu kwam van de donderdagse training op Winterswijks grondgebied, waar ik samen met Wim Brinkman, ruim 19 kilometer op de teller had staan of van het nodige tuinonderhoud op de zaterdagmorgen laat ik in het midden maar ik moest me er echt toe zetten om een paar kilometer warm te gaan lopen. Ook dit keer was het weer hetzelfde rondje als de vorige weken, maar dat ik stukken moest wandelen was me nog niet overkomen.

Misschien is een slechte generale ook wel een goede repetitie maar dat gevoel had ik absoluut niet. Als het startschot valt ren ik maar met de meute mee en moet ik zelfs bij de slootkant iets inhouden door de vele lopers. De eerste kilometer gaat dan ook wat langzamer dan de vorige keer maar ik kan een aardig tempo blijven lopen. Ik wordt gelukkig niet veel ingehaald en dat is misschien wel een goed teken. De tussen tijden zijn dan ook nagenoeg gelijk aan de vorige keer. Met twee snellere laatste kilometers loop ik zelfs nog de beste tijd van deze editie van de Boekeldercross, al zit er tussen de langzaamste en snelste tijd maar 11 seconden.

In het eindklassement staan drie Duitsers en een Nederlander voor me, een mooi internationaal gezelschap. Volgend jaar maar weer eens gooi naar het podium proberen te doen, als ik in een andere leeftijdsklasse mag starten. Aan de andere kant zijn er ook nog genoeg rappe zestig plussers. Tom heeft iedere week sneller gelopen en komt vandaag in een tijd van 18.47 minuten over de finish, goed voor een podiumplaats en een derde plek in het eindklassement.
Het podium van de 5 kilometer: 1.Danny Boom, 2.Kay Kranenburg, 3.Tom Wevers

Geen opmerkingen: