vrijdag 15 november 2019

NN Zevenheuvelenloop decor voor eerste NK Running Blind

‘Er hebben zich al 46 lopers (23 duo’s) ingeschreven uit heel het land'
Op zondag 17 november vindt het eerste officieuze NK Running Blind plaats tijdens de NN Zevenheuvelenloop in Nijmegen. De Stichting Running Blind heeft het initiatief genomen samen met de Atletiekunie en de Stichting Zevenheuvelenloop.

Stichting Running Blind
Stichting Running Blind, ondersteund door NN sinds 2018, maakt hardlopen voor iedereen met een visuele beperking mogelijk, waarbij een atleet met een visuele beperking zich laat begeleiden door een buddy. De NK Running Blind is onderdeel van de NN Zevenheuvelenloop. De atleten en hun buddy’s starten vanuit een speciaal vak. Het eerste duo dat na 15 kilometer de finish passeert, is de winnaar. De atleten staan samen met hun buddy’s op het podium en zij ontvangen beiden een medaille.

Inspireren tot hardlopen
‘Hardlopen is voor iedereen’, aldus Eric van der Burg, voorzitter van de Atletiekunie. ‘We zijn blij dat we met deze samenwerkende partijen hardlopen voor mensen met een visuele beperking extra onder de aandacht kunnen brengen; dat we gezamenlijk inspireren tot hardlopen en dat er voldoende buddy’s klaarstaan. We gaan daarom in deze periode ook extra aandacht aan Running Blind geven via ons platform Hardlopen.nl. Met dit eerste officieuze NK willen we toetsen of dit evenement kan uitgroeien naar een officieel Nederlands Kampioenschap Running Blind’.

'Namen in braille'
Alexander Vandevelde, directeur van Stichting Zevenheuvelenloop vult aan: ‘We zijn blij en trots dat we met deze partijen het eerste Nederlands Kampioenschap Running Blind mogen organiseren, geïntegreerd in onze NN Zevenheuvelenloop. We gaan er alles aan doen om ook deze deelnemers een fantastische ervaring te bieden.’ Remco Barbier, Head of Branding van NN Group: ‘We zijn er trots op dat tijdens de NN Zevenheuvelenloop het eerste NK Running Blind plaatsvindt. Als supporter van alle hardlopers zetten we ons ook in voor hardlopers met een visuele beperking. De namenwand op de expo, waarop alle deelnemers vermeld staan, passen we dit jaar aan. Alle namen worden ook in braille weer gegeven.’

Jan Wapenaar van Stichting Running Blind sluit hierbij aan. ‘Er hebben zich al 46 lopers (23 duo’s) ingeschreven uit heel het land en we zien dat veel lopers die tot nu toe wedstrijden van 10 kilometer liepen, nu de uitdaging aangaan om 15 kilometer te lopen. Zowel atleten met een visuele beperking als potentiële buddy’s met interesse in Running Blind kunnen zich aanmelden via www.runningblind.nl’. (bron)

Geen opmerkingen: