zaterdag 5 mei 2012

Bocholt(D) 13e Citylauf 5 km - 19.26 min - 3e Plaats M50

Het lijkt of ik aan kop van de wedstrijd, achter de voorfietser loop. Zo is het niet, de eerste dame loopt net achter me!
Als je je in de maand februari al in moet schrijven om ergens begin mei een wedstrijd te lopen is eigenlijk niets voor mij maar toch heb ik er dat voor de Citylauf in Bocholt graag voor over. Ik vindt het dan ook altijd één van de leukste wedstrijden hier in de omgeving. Je kunt ook de gok nemen om op de wedstrijddag zelf nog aan een startnummer te komen maar dat lukt niet altijd meer. Bij het ophalen van het startnummer blijk ik zelfs met de Duitse Nationaliteit ingeschreven te staan!

In de afgelopen jaren heb ik hier vijf keer aan de start gestaan en wat ik er mij van kan herinneren was het altijd prima en soms zelfs erg warm weer. Vanavond is het wat koeler en ik zie zelfs atleten met handschoenen aan lopen. Ik zit zelf ook lang te twijfelen of ik alleen een t-shirt aan doe of dat ik loop met een thermohemd eronder. Ik kies voor de eerste optie en voor de wedstrijd was dat een prima keus maar de 10 minuten voor het startschot hadden best wat warmer mogen zijn.

Er staan bijna 1000 atleten aan de start en dit is ook de enige start die ik ken waar je kunt kiezen welke kant je neemt en of je links- of rechts langs de huizen en winkels rent. Ik neem altijd de linkerkant en veel maakt het ook niet uit als je na een paar honderd meter weer bij elkaar komt. De kilometers staan dit jaar prachtig op het wegdek geschilderd en vandaag heb ik het meeste last van de soms wat gladde regenachtige klinkertjes.

Ik kom de eerste ronde door binnen de 9.30 minuten en uit ervaring weet ik dat ik over de tweede helft van een 5 kilometer ongeveer 30 seconden langer doe, dus wordt tijdens de wedstrijd de 19.30 minuten grens een mooi richtpunt. Het is ook een wedstrijd waar je eigenlijk uitkijkt naar de plaatsen op het parcours waar het vele publiek staat en dat is in het start/finishgebied, bij de Sambaband 'La Banda Furiosa' en de gehele straat achter de grote kerk.

Fantastisch hoe hier het veelal Duitse publiek meeleeft maar ook de tien a vijftien AVA' 70 leden langs het parcours zijn enthousiast.In 19.26 minuten kom ik als 21e over de finish en ik zie later in de uitslagen dat ik op een 3e plaats in mijn leeftijdscategorie ben geeindigd. Bevrijdingsdag is dan al bijna ten einde!

videobeelden van mijn finish

Geen opmerkingen: