vrijdag 18 mei 2012

Marikenloop wil groeien naar 20.000 hardloopsters

Gezamenlijke warming-up onder leiding van Annemarie Thomas
De Marikenloop, de grootste ladies run van Nederland, ziet mogelijkheden om de komende jaren te groeien naar 20.000 hardloopsters. "Ik denk dat daar een markt voor is", aldus Ronald Veerbeek van de organisatie die ook tekent voor de succesvolle Zevenheuvelenloop.


Zondag 20 mei staan er vijftienduizend vrouwen aan de start van de tiende Marikenloop. Vorig jaar holden negen- van de elfduizend vrouwen die zich hadden aangemeld over het parcours in de bossen van Nijmegen. Daarmee is de Marikenloop met afstand de grootste ladies run. "Alle vrouwenlopen in Nederland gezamenlijk zijn kleiner dan de Marikenloop. We waren de eerste, de grootste en dat willen we blijven.'

De enorme groeispurt van de Marikenloop heeft alles te maken met de gratis startnummers waar de organisatie dit jaar 15.000 vrouwen op trakteert. Want, zegt Veerbeek: "We willen investeren in de hardloopsters. Het blijkt dat een evenement reden is om te beginnen met hardlopen. De Marikenloop is laagdrempelig, gezellig, een mooi evenement om naar toe te trainen. We hopen dat de vrouwen blijven lopen, en dat ze volgend jaar terugkomen naar de Marikenloop, met een vriendin of zus. Of dat ze doorstromen naar de Zevenheuvelenloop. Maar de belangrijkste reden om gratis startnummers te geven, is toch dat we jarig zijn. We trakteren."

Een traktatie die de organisatie geld kost. Inschrijving kost normaal 14,50 euro. "Een forse investering die we niet terugverdienen", zegt Veerbeek. Want tegenover de extra inkomsten van sponsors, verkoop T-shirts en standhouders op de sportmarkt, staan ook uitgaven voor faciliteiten om 15.000 hardloopsters in de watten te leggen.


Klik voor meer informatie op onderstaande links

A-B-C Marikenloop

parcours 5 en 10 kilometer

site organisatie


3 opmerkingen:

Geert zei

Er gaan volgens mij ongeveer 15 a 20 dames uit Aalten naar Nijmegen met de trein van 10.01 uur.

Succes allemaal!

wilma zei

Ja Geert Dames uit Aalten zijn goed vertegenwoordigd. spannend

theo stronks zei

Dames,succes in Nijmegen !!.