vrijdag 4 mei 2012

Marathon Nationaal Landschap Winterswijk

Ga de uitdaging aan en loop of wandel door de prachtige omgeving van Winterswijk!
Op zondag 16 september 2012 kunt u op een bijzondere manier kennis maken met het prachtige Nationaal Landschap Winterswijk! Of u nu houdt van wandelen, nordic walken of hardlopen, voor elke wens is er een afstand en een route. De routes leiden langs de mooiste plekken van Winterswijk. Denk daarbij aan de prachtige Scholtengoederen, molens, de steengroeve en het strandbad. Onderweg kunt u volop genieten van ons prachtige coulisselandschap en de lekkerste streekgerechten!

De organisatie is in handen van de Stichting Marathon Winterswijk. Deze stichting is in het leven geroepen door een aantal enthousiaste partijen. Het gaat hierbij om Atletiekvereniging Archeus, wandelverenging Hazewind, Rotary afdeling Winterswijk, Runvision speciaalzaak voor wandelen en hardlopen en Winterswijk Marketing. Doel is om geld in te zamelen voor Stichting Nina.
Op zondag 16 september is het zover. De start is voor het gemeentekantoor aan de Stationstraat 25. De kleed- en doucheruimten bevinden zich in de nieuwe sporthal naast het Gerrit Komrij College aan de Parallelweg. De finish is in het centrum. Voor elk soort loper is er een route uitgezet. De routes lopen allemaal dwars door het prachtige Nationaal Landschap Winterswijk. De route is deels verhard en deels onverhard.

Ook na afloop kan er volop genoten worden, want in het centrum van Winterswijk is van alles te doen. Familie en vrienden kun je rustig meenemen want ook voor hen wordt een aantrekkelijk randprogramma georganiseerd! Graag tot ziens op 16 september 2012!

Halve marathon lopen?
Vindt u een hele marathon te veel? Er is ook een mogelijkheid om de marathon als duo te lopen. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig. U meldt zich samen met een mede loper aan als duo-inschrijving. U loopt dan allebei een deel van de route hard. Dit kunt u in onderling overleg regelen: ieder de helft maar ook de verhouding 10 km - 32 km is mogelijk. U vertrekt samen waarbij de een loopt en de ander volgt per fiets, onderweg kunt u elkaar dan afwisselen. Iedere 5 km is er een rustplek, dus in principe kunt u iedere 5 km wisselen. Uiteindelijk komt u dan samen over de finish. U loopt dus een halve marathon, maar ervaart de hele marathon.

AVA'70 lid Wim Vink houdt zich aanbevolen voor als iemand nog een duo-loper/fietser zoekt. Lijkt je dat wat reageer dan even onderaan dit artikel.
Klik voor meer informatie op onderstaande links

route

inschrijven

site organisatie

1 opmerking:

Geert zei

Leuk idee, ik denk dat het veel overeen komt met de Marathon die al een aantal jaren in oktober in De Lutte wordt gelopen.