maandag 28 mei 2012

Verslag 10 kilometer van de 13e Ooyse Landloop in Oud Zevenaar

Erwin Reijmer
Erwin Reijmer maakt succesvolle rentree in De Kroon Ooyse Landloop
Door Benno Stevering
OUD-ZEVENAAR – Erwin Reijmer van atletiekvereniging de Liemers, woonachtig in Doetinchem, zorgde op tweede Pinksterdag voor sensatie in een goed bezette, windvrije, maar oh zo warme  Ooyse Landloop.  Hij realiseerde op de tien kilometer onder extreme omstandigheden een rappe winnende tijd van 32.14 minuten. Hiermee was de soepel lopende  senior atleet, woonachtig in Doetinchem,  uiteraard bijzonder content mee.
‘’Na een jaar afwezigheid vanwege blessureleed met mijn knie is dit weer mijn eerste tien kilometer wedstrijd. Feitelijk ben ik nooit echt pijnvrij geweest afgelopen jaar. Ik had daarom wel gehoopt, maar niet verwacht dat mijn eindtijd zo laag zou zijn. Samen oplopend naast elkaar hield ik met clubgenoot Frank Reintjes constant het tempo hoog. Je weet van jezelf dat je nu juist rustig je wedstrijd  op moet bouwen met de nodige reserves om erger te voorkomen. Het was even aftasten hoe het zou aanvoelen!  Meestal loop je een wedstrijd vroeg in de ochtend of in de zomer in de avonduren.  Deze wedstrijd was midden op de dag en toch voelden mijn benen goed ondanks de warme temperaturen. De tweede ronde leek het net of ik vleugels kreeg en ging dan ook vijf seconden sneller dan in de eerste ronde met 15.57 minuten. In de bochten en dijkopwaarts was het even een tandje erop, waarna ik gewoon op kop bleef lopen. Het ging makkelijk en hard. Uiteindelijk nam ik rap afstand, had nog wat over en op de finish een voorsprong van 1 minuut op Frank. In overleg met trainer Titus Fierkens is de keus op deze tien kilometer wedstrijd gevallen. Verstandig nu, want bij een vijf kom  je eerder  in de verzuring. Ik zal later dit seizoen nog een drie en een vijf lopen op de baan en verder wil ik in het najaar een goede halve marathon lopen als ik blessurevrij blijf. Zeker ben ik blij dat ik mijn motivatie heb hervonden. Mentaal is het ook een opsteker dat ik de beste van het veld was.’’

De nummer twee, de 45-jarige veteraan Frank Reintjes uit Zevenaar had 33.08 minuten nodig over de tien kilometer. ‘’Ik wist dat Erwin sterker zou zijn, maar ik dacht ik ga gewoon in de eerste ronde mee. Bij het ingaan van de tweede ronde zaten we nog bij elkaar. Uiteindelijk maakte Erwin echt tempo en nam afstand. Ik moest hem laten gaan, waarna het gat groter werd. Ik ben erg blij met mijn tijd onder deze extreme omstandigheden. Met dit warme weer was het verstandig van me dat ik van tevoren wat extra heb gedronken.  Dit niveau hoop ik nu vast te houden. Op het programma staat nog de acht van Drachten, een run in Westervoort en misschien wat baanwedstrijden.  Zo probeer ik gewoon kleine sprongetjes voorwaarts te maken om uiteindelijk weer een keer een halve te kunnen lopen. ‘’  Fred Keurntjes uit Zevenaar werd derde overall in 36.55 minuten. Hij was een hele periode blessurevrij geweest. Helaas tobde hij sinds de paasloop in kilder met een hamstring en peesblessure wat hem nu nog wat afremde tijdens de Ooyse Landloop. Gerton Prinsen uit Eibergen, net de Eiberrun achter de rug, kreeg na vier kilometer bijna aansluiting met Keurntjes, maar de afstand was uiteindelijk nog te groot en Prinsen noteerde 37.18 minuten.

De 56-jarige Thea Abels uit Westervoort , lid van de Liemers zorgde net als vorig jaar voor de snelste tijd bij de vrouwen in 44.38 minuten. ‘’Ik mag tevreden zijn. Met drie trainingen per week vond ik dat ik hard en geconsolideerd heb gelopen. In Egmond was ik vijfde in mijn categorie. De tweede dame, Irma Hansen uit Tolkamer wist ik na zes kilometer in te halen.  Zij finishte op honderd meter achter me in 45.12 minuten.  Nu kan ik me gerust voorbereiden op de Westervoorterrun of de Monferlandrun.‘’  Irma Hansen uit Tolkamer had nog enige tijd voor haar gelopen, maar werd uiteindelijk naar de tweede plek verwezen en noteerde 45.12 minuten.  Vol lof waren de 509 deelnemers over de organiserende atletiekvereniging av de Liemers. Er was net als voorgaande jaren een prachtig parcours over de dijken van Oud-Zevenaar uitgezet. Hier en daar liep men in de schaduw, maar over de grote linie liep men in de zilte zon! Tussen de vijf en de tien kilometer werden de jeugdafstanden gelopen die flink wat belangstelling trokken.
Frank Reintjes

Geen opmerkingen: