zondag 13 mei 2012

Hardloper staat dicht bij de natuur


De buizerd wordt erg voorzichtig door de medewerkers van de dierenambulance uit het prikkeldraad verwijderd
Op zondagmorgen 13 mei 2012 zag Wim Vink een dier op kop hangen aan een prikkeldraad in zijn weiland in ‘t Loohuisbos te Aalten. Eerst wist hij niet wat hij zag en bij nader onderzoek bleek het een buizerd te zijn die de nog in leven was. In het verleden is hij diverse malen aangevallen door een buizerd, tijdens het hardlopen. Vorig jaar nog op Tweede Pinksterdag, ook in de omgeving van ‘t Loohuis.

Dus enige gemengde gevoelens bekropen hem. Echter, het achteraf-begrip voor moederbuizerd, die de natuurlijke drang heeft om haar jongen te beschermen, gaf de doorslag en heeft hij de Dierenambulance ingeschakeld. Het was tenslotte moederdag. Zeer voortvarend is hij te woord gestaan en binnen 20 minuten was een tweepersoons team aanwezig om helpend voor de vogel in nood op te treden. Zelf heeft hij op verzoek de nijptang ter hand genomen om het prikkeldraad in tweeën te knippen, wat inmiddels weer gerepareerd is.

De buizerd is zo goed als kon los gemaakt, met nog een stukje ijzerdraad vast aan haar poot. Daarna is de buizerd in een passende kooi vervoerd naar de roofvogelopvang van de heer en mevrouw Holtslag te Barchem. Daar zal verdere behandeling plaatsvinden. Het herstel van de gewonde poot is van cruciaal belang voor het dier om te kunnen overleven in de vrije natuur. Helaas blijkt inmiddels dat de buizerd niet te redden was en het niet overleefd heeft.

zie ook Agressieve buizerd in Aalten

2 opmerkingen:

Geert zei

Knap werk Wim, jammer dat de buizerd het niet gered heeft.

Arendsoog zei

Joepie, we kunnen weer zonder helm rennen door 't Lohuis.