dinsdag 10 juli 2012

Aalten 34e Walfortloop 6 km - 24.10 min - 49e plaats

met Luuk te Brake en Frank Roos
Dit jaar is er, net als met de Intratuinloop, veel belangstelling voor de 34e Walfortloop. Maar liefst 178 atleten staan er aan de start en na het startschot van Dirk ter Maat loopt er een groot lint over de AVA'70 baan, wat een mooi aanzicht geeft.

Na ruim een ronde op de baan gelopen te hebben gaan we door het tunneltje op weg naar de eerste kilometer. Voor mijn gevoel staat deze veel eerder aangegeven dan in voorgaande jaren en de Garmin denkt er precies zo over. Op de lange Walfortlaan gaat het lekker en tot halverwege de wedstrijd loop ik samen met Luuk te Brake maar daarna versneld hij en kan ik hem niet meer volgen.

Ik blijf mijn eigen tempo lopen en wordt door nog meer atleten ingehaald. Over het algemeen heb ik altijd wat moeite met de zomeravondloopjes in onze omgeving. Dat komt omdat ik de maand juli altijd in plan als een rust maand, ik train dan een stuk minder en heb een wat meer Bourgondische levensstijl.. Het voordeel hiervan is dat ik de maand augustus weer meer zin heb om te lopen en ik breidt de trainingen dan ook al weer snel wat uit.

In een tijd van 24,10 minuten kom ik over de finish, al klok ik zelf enkele seconden sneller. Ik eindig nog net bij de eerste 50 lopers in het klassement en de tijd valt me mee, bijna driekwart minuut sneller dan vorig jaar. Bram doet er 21,39 minuten over en wordt hiermee zesde, precies tussen de AVA'70 cracks Björn Demkes en Gerrit Dijkslag in.

Bram, in het rode shirt (nummer 736), rechts naast hem Eric Demkes

Geen opmerkingen: