woensdag 25 juli 2012

Montferland Run heeft een nieuwe sponsor

Op weg van Stokkum naar Beek
Het voortbestaan van de Montferland Run is verzekerd nu de organisatie er in is geslaagd een nieuwe hoofdsponsor te vinden. Deze week kwam Carlo Jansen tot overeenstemming met de directie van Pfixx Solar. Het jonge bedrijf (2006) uit ’s-Heerenberg is specialist op het gebied van zonnepanelen. Pfixx is de opvolger van JCL, het vroegere Wincanton.
Jansen is ‘ontzettend blij’ met de nieuwe geldschieter. „Omdat het bedrijf precies voldoet aan onze wensen. Pfixx Solar komt uit Montferland en past heel goed bij ons. De schone energie, het groene karakter; daar staan wij ook voor.”
Nog belangrijker voor Jansen is het feit dat de Montferland Run, die jaarlijks op de eerste zondag in december wordt gehouden, nu in zijn huidige opzet door kan gaan. „Ons eerste doel was de loop voor recreanten veilig te stellen. Daar hebben we ook sponsorgeld voor nodig. Maar Pfixx Solar wil gelukkig meer.”
Dat laatste wordt beaamd door Peter Pas, directielid van het 22 man grote bedrijf in zonne-energie. „Wij bieden hetzelfde als de vorige hoofdsponsors. Er kunnen dus ook weer internationale topatleten worden aangetrokken.”
Jansen: „Ik wil de Olympische Spelen nog even afwachten. Daar lopen op de marathon zes man die wij eerder in de Montferland Run hebben gehad. Mijn doel is weer een toptalent en een grote naam naar ’s-Heerenberg te halen.”
Pas hoopt met de sponsoring de naamsbekendheid van Pfixx Solar te vergroten. „Tot nu toe hebben we ons vooral op de Duitse markt gericht. Maar we willen ook in Nederland aan de slag. Op de vuilstort in Azewijn hebben we een compleet solarpark aangelegd. In onze ogen kan dat ook op heel veel andere plekken in het land.”
Evenals Jansen vindt ook Pas dat Montferland Run en Pfixx Solar goed bij elkaar passen. „De positieve energie die wij opwekken, zit ook in de organisatie van de Montferland Run en alle deelnemers. Ja, daar ben ik er zelf ook al jaren een van.”

Geen opmerkingen: