dinsdag 17 juli 2012

Wasserliesch Kultur- und Orchideënweg

Het kerkje middenin het bos op de Liescher Berg
Ik rijdt door het plaatsje Wasserliesch, dat ten zuidwesten ligt van de plek waar de Saar uitmond in de Moezel en waar ik bovenop de Liescher Berg begin aan mijn tweede trainingsloopje. Op een informatiebord wordt aangegeven dat de Kultur- und Orchideënweg je in twee routes door het landschap leidt en met rode en blauwe pijlen gemarkeerd is. Beide routes kruisen zich in het landschap en kunnen zodoende met elkaar gecombineerd worden. 

Ik besluit de rode route te gaan lopen omdat deze grotendeels door een bosrijke omgeving gaat en de eerste kilometers lopen lekker weg. Daarna begint er een lekkere afdaling die vrij lang aan houdt en ik begin me af te vragen of ik nog op de goede route zit. Twee hardwerkende houthakkers kijken wat verschrikt op als ik hun passeer en waarschijnlijk hebben ze vandaag nog niet veel mensen voorbij zien komen en hadden ze ook mij niet verwacht. 
Gelukkig zie ik even later weer een rode pijl en begint er een beste glibberige klim waar ik wandelend beter tot mijn recht kom, je zou in deze omgeving een mooie trail kunnen uitzetten. 

Halverwege het pad zijn er aan mijn rechter hand zelfs houten hekken geplaatst voor de veiligheid. De weg wordt steeds steiler en ik begin aardig te zweten, terwijl het helemaal niet zo warm is. Op mijn weg naar de top kom ik een aantal kruiswegstaties tegen. Het geeft de Kruistocht van Jezus weer die hij voor zijn kruisiging, zijn eigen kruis dragend, moest ondergaan. Ook staan ze er om tot rust te komen en dat heb ik in mijn geval ook wel nodig, wat een beklimming! 

Aan het eind van het pad doemt er midden in het bos ineens een kerkje op en op een informatiebord lees ik dat er op deze "Stationenweg" 14 staties staan en dat de beklimming op zijn steilste stuk een percentage van 48% heeft. Geen wonder dat het moeilijk gaat! Het blijkt de kortste route van het centrum van het dorp naar de kerk toe. Maar of er veel gebruik van wordt gemaakt vraag ik me af?

Klik op de link voor enkele foto's

fotoalbum
één van de veertien Staties

Geen opmerkingen: