dinsdag 3 juli 2012

Ook in 2013 Salland Trail op Heuvelrug

Enkele deelnemers van de 1e editie, met van links naar rechts in de gele shirts Wim Rensink, Benno Aversteeg, Tracy Jewell, Geert Wevers en Jan Wevers
NIJVERDAL - In navolging van de succesvolle eerste editie van de Salland Trail, wordt het hardloopevenement ook volgend jaar gehouden. Organisator Bertus van Elburg en het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug hebben daarover overeenstemming bereikt.
"We hebben samen geconstateerd dat het een mooi succes was", vertelt van Elburg. "Er is geen enkele overlast geweest. Geen rumoer en geen rommel achtergelaten. Dat is de basis om het evenement volgend jaar te herhalen." De tweede Salland Trail zal worden gehouden op zaterdag 9 maart 2013.
Net als bij de eerste editie zijn er afspraken gemaakt over het aantal deelnemers dat door het Nationaal Park zal lopen. De trail bestaat uit twee afstanden, 25 en 50 kilometer. Die laatste afstand loopt voor een groot deel door het park. "We hebben afgesproken dat dit een kleine aangelegenheid blijft. Ook wij willen de rust en natuur in het park in ere houden. De Salland Trail is een combinatie van bewegen en natuur", laat Van Elburg weten. Daarom zal het aantal deelnemers aan de 50 kilometerloop niet ver boven de vijftig uitkomen.
De inschrijving start na de zomervakantie verwacht Van Elburg. Hij denkt dat binnen afzienbare tijd de limiet voor het aantal deelnemers is bereikt. "Mensen waren heel enthousiast en staan te popelen om zich weer in te schrijven."
Organisator Bertus van Elburg

1 opmerking:

Geert zei

Ik zit er weer over te denken om mee te gaan doen, ik vond het een prachtige ronde.