woensdag 25 juli 2012

Rund um den Losheimer Stausee

De Losheimer Stausee.....
Doordat de temperatuur vandaag bijna tropische waarden laat zien, vertrekken we rond de middag naar de Losheimer Stausee. Een meer omgeven door een schilderachtig landschap en mooie bossen, dat midden in de drielanden hoek van Duitsland, Frankrijk en Luxemburg ligt. Als ik een tijdje aan het meer gelegen heb begint het toch wat te kriebelen. Een hele middag zonnen is niet echt wat voor mij en dan ben ik liever nog wat actief bezig. 

Als ik het vanaf de waterkant zo kan inschatten zal een rondje om het meer ongeveer vijf kilometer zijn, een mooie afstand om wat te gaan joggen want veel meer is het niet wat ik doe. Ik loop het rondje tegen de wijzers van de klok in en begin mijn eerste meters voor het prachtige gelegen Seehotel, dat met zijn kamers aan de voorzijde uitkijkt op de Stausee. Het zal niet als een straf voelen om daar een aantal dagen te verblijven. 

Iets verder kom ik bij die Neue Finnbahn, eine 1.000 meter lange Laufstrecke mit einem weichen, gelenkschonender Untergrund, ein Paradies für jeden Jogger. Dat staat er op een bord te lezen en nieuwsgierig als ik ben pak ik er een stuk van mee maar ik vindt het allemaal wel meevallen. Ongeveer halverwege de route verwijst een bord naar een Kneippanlage und Barfussparcours. Bij een Kneipe, met maar één p, denk ik direct aan een cafe en iets te drinken maar hier blijkt het toch wat anders te zijn. Mensen volgen ontspannen op blote voeten een parcours dat onder andere door verschillende waterbaden loopt. 

In de laatste kilometers die ik vandaag loop, zie je eigenlijk het beste in wat voor een prachtig stukje natuur ik actief ben. Schitterende uitzichten over het meer, waar de duikers, zwemmers, surfers, zeilers, waterfietsers en kanoërs ook aan hun sportieve hobby bezig zijn. Eigenlijk is hier voor iedereen wel wat te doen, zeker als je ook nog van zonnen houdt!

Klik op de link voor de foto's

fotoalbum
.....met het prachtig gelegen Seehotel

Geen opmerkingen: