zaterdag 17 november 2012

Aalten 3e Boekelder Cross 5 km - 19,39 min - 3e plaats M50

Nog bijna anderhalve kilometer
We treffen het in de laatste jaren wel met de weersomstandigheden bij de Boekelder Cross. Leek het vorig jaar wel lente met alle vier zaterdagen, ook dit jaar hebben we alle weken gewoon in korte broek en een t-shirt of hemdje kunnen lopen. De temperatuur was zaterdag weliswaar iets lager dan in de eerste twee edities maar het was weer prachtig loop weer.

Door de intocht van Sinterklaas op zaterdag en de Zevenheuvelenloop op zondag is de derde cross altijd het minste bezet maar toch staat er weer een mooi lopersveld te trappelen om aan de wedstrijd te beginnen. Bij de start is het knoflook gehalte erg hoog maar achteraf blijkt dat de dames van AVA '70 de avond ervoor hun jaarlijkse uitstapje hebben gehad. 

Met het goede gevoel nog in de benen van een week eerder begin ik ook aan mijn wedstrijd. De eerste kilometer gaat weer heel iets sneller maar ik heb ook al snel in de gaten dat ik er vandaag meer voor moet doen. Halverwege de wedstrijd lig ik nog aardig op mijn schema maar heb ik weinig extra's meer te brengen. Meestal kan ik in de laatste kilometer nog wat versnellen maar ook dat zit er niet meer in. Op de streep zit ik qua tijd precies tussen de beide vorige tijden in.

Zaterdag loop ik de vierde en laatste Boekelder Cross van dit jaar. Bij de mannen boven de vijftig is de derde plaats het hoogst haalbare achter de sterk lopende Wim Brinkman en de ongenaakbare Jan Wevers. Ook Paul Tebroke komt nog voor deze plaats in aanmerking, zaterdagmiddag rond twee uur weten we meer!

Geen opmerkingen: