donderdag 8 november 2012

Nationaal crossseizoen van start met Papendalcross

Papendalcross 11 december 2010
Nu de bladeren van de bomen vallen en het baan- en wegseizoen achter de rug zijn, is het weer tijd om de crossspikes uit het vet te halen. Het crossseizoen is weer begonnen en de Papendalcross vormt wederom de aftrap van het nationale crossseizoen op zaterdag 10 november. Dé generale voor de NK Cross.

De Papendalcross wordt al weer voor de 5e keer georganiseerd door de Wageningse atletiekvereniging Pallas ’67 en kent dus haar eerste lustrum. Het is dé mogelijkheid voor een laatste goede test vóór het NK. Het programma van deze door atleten en publiek goed gewaardeerde en snel groeiende nationale cross is ten opzichte van vorige jaren verder verbeterd. De belangrijkste veranderingen: een overzichtelijker parcours voor de atleten dat nog beter te volgen is door publiek én een aantrekkelijk kort programma. Om 12.00 uur is de eerste start, om 14.15 uur de laatste start! 


De wedstrijd kent drie onderdelen. De PapendalCross bestaat uit het Jeugdcrossfestival en de Nationale Crossmeeting. Daarnaast is er gelijktijdig de PapendalRun: een wedstrijd over verhard terrein die voor iedereen toegankelijk is. Het Papendal Jeugdcrossfestival heeft twee onderdelen: 1kilometer CrossAway (pupillen) en 2 kilometer CrossAway (junioren D en C). Er is één ronde uitgezet van 1 km die een of twee keer wordt gelopen en die voor het publiek geheel is te volgen.

De Run2Day PapendalRun is een wedstrijd over grotendeels verhard terrein en voert de deelnemers langs de mooiste plekjes en de diverse olympische trainingslocaties van het Nationale Sportcentrum. Er is een prachtige, glooiende ronde met mooie uitzichten van 5 kilometer uitgezet die een of twee keer kan worden gelopen. Het programma is zo opgesteld dat deze deelnemers bovendien zowel de jonge enthousiastelingen van het Jeugdcrossfestival als de nationale toppers van de Crossmeetings kunnen volgen voor of na hun wedstrijd! 

Het hoofdprogramma, de Papendal Crossmeetings, kent lange en korte crossen voor junioren B en A, Senioren en Masters. De vorige jaren wisten al vele toppers de weg naar het Nationale Sportcentrum te vinden en kenden zowel de korte als de lange crossen een ijzersterke bezetting. De lijst van medaillewinnaars is inmiddels indrukwekkend! 

Klik voor meer informatie op onderstaande links

1 opmerking:

Geert zei

Ik zie in de deelnemerslijst dat AVA'70 ook met enkele toppers deel neemt. Succes!