zaterdag 3 november 2012

New York cancelt marathon

Evelien Hillen - "I've got him en een hotel met electriciteit, water en wifi. Wat wil de mens nog meer?" De kater kwam even later!
NEW YORK -  New York heeft besloten de marathon aankomende zondag af te gelasten vanwege de gevolgen van orkaan Sandy. Dat melden Amerikaanse media.

Burgemeester Bloomberg heeft dat besloten in overleg met de politie en hulpdiensten. „We willen niet dat er een schaduw hangt over de marathon en alle deelnemers, daarom hebben we besloten de marathon af te gelasten”, liet Bloomberg in een verklaring weten.

Op het doorzetten van de marathon kwam veel kritiek. Bloomberg liet eerder vandaag nog weten dat de marathon wel doorging, ondanks de schade die orkaan Sandy heeft aangericht. De stad is zwaar getroffen, maar volgens Bloomberg hoeft dat het plezier van de verwachte 40.000 deelnemers en miljoenen toeschouwers niet in de weg te staan.

De marathon zou starten op Staten Island, waar door de orkaan 19 doden zijn gevallen. Mogelijk worden er nog lichamen gevonden. Woedende beurshandelaren zeiden vrijdagmiddag tegen nieuwszender NBC hoe Bloomberg 'het in zijn hoofd haalde een marathon te organiseren als er even verderop lijken uit het water worden gevist.'

Rond de 2000 Nederlanders hadden zich ingeschreven voor het hardloopevenement over ruim 42 kilometer. De bekendste Nederlandse atlete die aan de start zou verschijnen was Hilda Kibet, die eerder dit jaar deelnam aan de olympische marathon door Londen. Ook veel Nederlandse amateurs, onder wie Edwin van der Sar, wilden de marathon lopen.

ING, hoofdsponsor van de marathon van New York, staat achter het besluit om de loop af te gelasten. „Dat hebben we ook steeds aangegeven, dat we achter elk besluit van de organisatie zouden staan”, aldus een woordvoerder vrijdagavond. „We staan natuurlijk altijd in continu contact met de organisatie, maar het is hun besluit en uiteindelijk dat van de burgemeester.” (bron)

1 opmerking:

Geert zei

Jammer dat de organisatie/burgemeester dat niet twee dagen eerder kan beslissen, dan hadden veel mensen de reis misschien nog kunnen annuleren en volgend jaar alsnog kunnen meedoen.