zaterdag 24 november 2012

Verslag van de 4e Boekelder Cross in Aalten

Nicole Hoffman (704), samen met Henri Gelderblom (717) en Hans Winkelhorst (738)
Nicole Hoffman pakt eerste plek in eindstrijd Boekeldercrosscompetitie

Michael van der Kroon test zich in zijn eerste vijftien kilometerrun

Door Benno Stevering

AALTEN – Van der Kroon uit Pannerden, lid van de Liemers kwam niet in aanmerking voor het eindklassement. Wel liep hij zaterdag erg snel over de 15 kilometer bij de Boekeldercross met een tijd van 50.35 minuten. Het parcoursrecord van 49.53 minuten bleef intact. ’’’Het was mijn eerste vijftien kilometer ooit! Een mooie wedstrijd. Ik wilde het record breken, liep in de eerste ronde iets uit, maar in de tweede en derde ronde verloor ik kostbare seconden. Erwin kon relatief lang meegaan, maar kon het ontstane gaatje niet dichten.’’ Wouter Vreeman uit Winterswijk werd derde achter clubgenoot Erwin Reijmer uit Doetinchem. Voor Reijmer was deze Boekeldercross ook weer een test voor zijn wedstrijdritme. Het verschil met van der Kroon was minimaal. Vreeman pakte uiteindelijk de eerste plek in het eindklassement.

Bij de vrouwen ging de winst naar Nicole Hoffman uit Groenlo. ‘’Een rugblessure hinderde mij om wedstrijden te doen. Inspanningsastma wierhield me enigszins in mijn training. Toch wist ik uiteindelijk nog op niveau te blijven. In de Boekeldercross heb ik drie van de vier wedstrijden gewonnen. De snelste ging in 1.05.50 uur. Vorig jaar liep ik de halve van Meddo in 1.32 uur en was goed in vorm. Ik hoop dit keer in de buurt te komen van deze tijd.’’ Ingrid van Zolingen die onlangs nog een goede zevenheuvelenloop liep, hield de eer van haar vereniging hoog met een uitstekende tweede plek met 1.17.45 uur.

Cindy Brussé van Ropes & Running doet goede zaken in de sloteditie van de Boekeldercross over vijf kilometer. Met een snelle tijd van 20.33 minuten verwijst zij de Duitse dames Derksen en Nieland naar de tweede en derde plek in het eindklassement. Edwin Wissema van de Liemers uit Didam zegevierde op de vijf kilometer met een groot verschil op zijn achtervolgers en een tijd van 16.24 minuten. Zijn reactie: ’’Het ging goed en kon perfect doortrekken. Helaas ben ik wat teveel geblesseerd geweest de afgelopen tijd. Je moet elke keer weer opbouwen en dat kost kracht. Sinds twee maanden is dit mijn eerste wedstrijd weer. In samenspraak met mijn trainer Titus Fierkens ga ik nu terug naar de vijf kilometer en daarna ga ik de tien kilometer weer aanpakken. Met wat minder kilometers en een hogere snelheid hoop ik mijn niveau voor de Montferlandrun waar ik vijftien loop, hoog te houden.’’

De jonge David Spiro uit Winterswijk liep naar een derde plek en eiste de eerste plek op met drie best gelopen tijden voor het eindklassement. Jan Wevers uit Aalten die een dag later zich ook reeds bij de Scharenborgcross liet gelden, werd tweede overall. Bij afwezigheid van Katja Demkes die meeliep in de Scharenborgcross was het Heidi Jentink uit Lichtenvoorde die de eerste plek in het eindklassement bij de vrouwen over tien kilometer veilig stelde. Zij finishte in 46.17 minuten als rapste dame. Thomas Konings uit Groenlo liep naar een tijd van 37.11 minuten. Dijkslag had 38 minuten nodig, maar kwam tekort voor de tweede plek in het eindklassement. Die ging naar Michel Elshof uit Kilder. 

Geen opmerkingen: